Predstavljanje knjige

'Od Franje do Franje' Anite Martinac u Osijeku i Vinkovcima

Kultura / Knjige | 14. 10. 2017. u 11:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ogranci Matice hrvatske u Vinkovcima, Osijeku, Čitluku i HMI Podružnica Vukovar organiziraju u Vinkovcima i Osijeku promociju romana Anite Martinac Od Franje do Franje.

Promocija će se održati u subotu, 21. listopada, u sklopu obilježavanja Dana Matice hrvatske u Županiji vukovarsko-srijemskoj.

Na promociji će sudjelovati Anita Martinac, Višnja Sorčik, Andrija Stojić i Dražen Švagelj.

O autorici

Anita Martinac je, hrvatska i bosanskohercegovačka spisateljica iz Mostara.

Diplomirala je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Sudionica je Domovinskog rata, te nositeljica Spomenice Domovinskog rata i dvaju medalja Ljeto 95 i Oluja. Nakon desetljeća provedenoga u vojnoj službi, radila kao grafička dizajnerica i konzultantica za ISO norme, zatim u državnoj službi Federalnog ministarasta financija, a trenutno zaposlena u Aluminiju d.d. Mostar, piše Wikipedija.

Poeziju piše od ranoga djetinjstva, objavljuje od srednjoškolskih dana, a pjesme su joj prevođene na španjolski, engleski, njemački i makedonski jezik. Objavljuje poeziju i prozu. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne i Matice hrvatske. Predsjednica je udruge "Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizama" u BIH. Članica Matice Hrvatske, Napredak Mostar, te udruge Hrvatska žena i udruge fra Mladen Hrkač, kao i drugih kroz koje djeluje humanitarnim karakterom i volontiranjem.

Kopirati
Drag cursor here to close