Književno-glazbena večer

O komunističkom totalitarizmu u Mostaru

Posjetitelji će imati priliku čuti profesora povijesti Antu Čuvala, književnika Miljenka Stojića, publicistu i novinara Stanislava Vukorepa, povjesničara Hrvoju Mandića i književnicu Anitu Martinac.
Kultura / Knjige | 04. 02. 2019. u 13:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Književno-glazbena večer uz izložbu knjiga o temi komunističkog totalitarizma "Istinom do pomirbe" održat će se u utorak, 12. veljače, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, s početkom u 19 sati.

U programu će sudjelovati renomirani književnici, povjesničari, autori, novinari i glazbenici koji su svojim djelima zainteresirali širu javnost zalažući se za nedovoljno zastupljene teme o totalitarizmima, a posebno o komunističkom režimu koji je ostavio najveće posljedice zla na ovim prostorima, te će posjetitelji imati priliku čuti profesora povijesti Antu Čuvala, književnika Miljenka Stojića, publicistu i novinara Stanislava Vukorepa, povjesničara Hrvoju Mandića i književnicu Anitu Martinac, priopćili su organizatori.

Ulomak iz nagrađene pripovijetke o stradanju fratara u Mostaru 1945. govorit će ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela Renata Dobrić, a u glazbenom dijelu programa nastupit će glazbenice Lucija Zovko i Lucija Hrstić, dok će program ove večeri moderirati novinarka Radiopostaje "Mir" Međugorje Višnja Spajić.

''U sklopu programa organizirana je i izložba knjiga autora koji su pisali o temi komunističkog totalitarizma, stradanju naroda i posljedicama, koju je nekadašnja jugoslavenska historiografija ranije obradila sukladno diktatima i interesima tada vladajuće Partije'', stoji u priopćenju.

Većina izložbenih knjiga moći će se kupiti, a među ostalima naći će se "Od Bleiburga do Ljubuškog - Svjedočenje preživjelih" Ante Čuvala, "Medaljon" Anite Martinac, "Apokaliptični dani" Janka Bubala, "Istina o ubijenoj gimnaziji" Joze Tomaševića, "Uspomene iz doba mučeništva" fra Jerke Karačića, te ostale knjige i promotivni materijali.

Ovaj događaj organizira Središte Hrvatskog svjetskog kongresa za istraživanje posljedica totalitarizma u BiH, a ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close