Adnan Repeša

Mostarac u izboru za nagradu NIN

Na natječaj je pristiglo 188 naslova, žiri je objavio kako je u uži izbor ušlo 12 romana. Najuži izbor bit će poznat za sedam dana, a 29. siječnja znat će se pobjednik…
Kultura / Knjige | 10. 01. 2024. u 13:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žiri jubilarne 70. NIN-ove nagrada nagrade obznanio je danas uži izbor od 12 romana, s natječaja na koji je bilo pristiglo 188 naslova.

Kako su priopćili organizatori, žiri u sastavu Milena Đorđijević, Žarka Svirčev, Violeta Stojmenović, Tamara Mitrović i predsednik Goran Korunović u uži izbor su uvrstili romane "Godina bez proljeća" pisca Adnana Repeše, "I onda opet, iz početka" Filipa Grujića i "Pjesmu o tri svijeta" Vladimira Pištala.

U konkurenciji su i Stevo Grabovac sa "Poslije zabave", Nađa Petrović i "Meduze žive zauvijek dok ih ne uhvate", "Vila fazanka" Bojana Krivokapića, "Pakrac" Vladana Matijevića, Marko Pišev sa "Tajnim svatom" i Dejan Ognjanović sa "Zdušnicama".

  / Godina bez proljeća

Za NIN-ovu nagradu konkuriraju i Laura Barna s romanom "Skupljačima slučajeva", "Autosekcija" Srđana Srdića i Ljubomir Koraćević s "U zemlji Franje Josifa".

"Najuži izbor bit će poznat za sedam dana, a 29. siječnja, oko podneva, bit će objavljeno ime 70. dobitnice ili dobitnika NIN-ove nagrade", objavio je časopis NIN.

Prošlogodišnja dobitnica NIN-ove nagrade je Danica Vukićević za roman "Unutrašnje more", u izdanju Nojzaca.

 

Kopirati
Drag cursor here to close