Volonterski rad

Mostar: Uključite se u 'Lanac kulture'

Pozivamo Vas da se pozivom na broj Knjižnice volonterski uključite u „Lanac kulture“ te nam svojom konkretnom pomoći, izdvojenim vremenom, željom, voljom i snagom budete koračić u postizanju konačnoga cilja.
Kultura / Knjige | 26. 06. 2018. u 15:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnoj knjižnici HNŽ, Mostar u tijeku su veliki i zahtjevni radovi uređenja prostora za arhiviranje knjižne građe. Poznato je kako je nedavno u potpunosti obnovljen prostor ''Odjela periodike'', tepredstoje radovi popunjavanja novouređenog prostora pripadajućom građom koja je brojna, a svesci periodike su znatno udaljeni od prostora koji će biti njihovo krajnje odredište.

''Ovim putem obraćamo se Vama, prijateljima naše knjižnice kao i svim građanima našega grada koji prepoznaju i cijene rad ove kulturne ustanove te nas podržavaju u nastojanju da Mostar dobije kulturno središte kakvo zaslužuje.  Pozivamo Vas da se pozivom na broj Knjižnice volonterski uključite u „Lanac kulture“ te nam svojom konkretnom pomoći, izdvojenim vremenom, željom, voljom i snagom budete koračić u postizanju konačnoga cilja. Kontakt tel. 036 334 480, 036 319 799, 036 319 879. Treba nam pomoć odraslih muškaraca kako bi prenijeli periodiku i  otišli na zasluženi odmor koji nam je prijeko potreban'', poručili su iz Narodne knjižnice HNŽ-a.

Podsjećamo kako je knjižnica tijekom cijele godine iznimno aktivna te je jako posjećeno mjesto, a  djelatnici i suradnici vrlo profesionalno, odgovorno i predano odrađuju svoj posao iako često u teškim uvjetima i s jako simboličnim sredstvima ne dopuštajući da im financijska ograničenost bude prepreka u intelektualnom, edukativnom, prosvjetiteljskom, informativnom, kulturnom te umjetničkom i kreativnom djelovanju.

''Spomenimo još kako su u organizaciji naše knjižnice u tijeku i intenzivne pripreme za Prvi dječji festival knjige u Mostaru koji će se održati u listopadu ove godine, a krasit će ga živopisan ambijent novouređenog prostora ispred Knjižnice te bogat program s pregršt iznenađenja za sve posjetitelje. U tri dana Festivala podijelit ćemo mnoge vrijedne nagrade, ugostit ćemo brojne pisce, mlade glazbene zvijezde, animatore, lutkare, glumce, a djeca će moći uživati u predstavama na otvorenom.
Kako izgleda drvo priča, a kako izgledaju najpoznatiji likovi iz bajki, doznat ćete ako se i Vi aktivno uključite u naš program. Kontaktirajte nas, volontirajte za nas, budite nam podrška, uključite se u „Lanac kulture“ , a mi ćemo se truditi da i dalje svom gradu, svim svojim korisnicima, ali i onima koji će to tek postati, nudimo najbolje'', poručili su iz Narodne knjižnice.

Možete se prijaviti i na natječaj za najuspješniju priču ili pjesmu u povodu Prvog dječjeg festivala knjige u Narodnoj knjižnici HNŽ Mostar!

Kopirati
Drag cursor here to close