Više od umetnosti

Knjiga o Mileni Dravić promovirana i u Sarajevu

Životna priča i umjetnička biografija jedne od najvećih diva jugoslovenske glumačke scene sažete u knjigu "Milena Dravić - Više od umetnosti" autorice Tatjane Nježić predstavljena je danas u Sarajevu.
Kultura / Knjige | 18. 12. 2019. u 14:47 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Životna priča i umjetnička biografija jedne od najvećih diva jugoslovenske glumačke scene sažete u knjigu "Milena Dravić - Više od umetnosti" autorice Tatjane Nježić predstavljena je danas u sarajevskom Kamernom teatru 55 u okviru Festivala "Dani Jurislava Korenića".

Opisujući je kao umjetnicu blistavog dara i nesvakidašnje ličnosti, koja je dosegnula vrhove kulturnog života i stvaralaštva na ovim prostorima, Nježić je kazala da su prvo izdanje knjige radili pod sjenkom bolesti njenog supruga, poznatog glumca Dragana Nikolića, a drugo izdanje, koje je predstavljeno danas, pod sjenkom njene bolesti.

Prvo izdanje istoimene knjige je, dodala je, rađeno kao prateći dio nagrade "Joakim Vujić", jer je Dravić bila laureat tog priznanja 2013. godine.

Nježić je istakla da se knjiga sastoji od tri dijela. Prvi dio posvećen je pričama iz njenog privatnog života, ali i iz njene bogate profesionalne karijere. Drugi dio, dodala je, sadrži oko 20 tekstova najrenomiranijih stvaralaca u oblasti pozorišta, filma i televizije koji su pisali o njoj.

''Najposebniji je srednji dio knjige u kojoj se nalaze njene dvije autorske priče'', kazala je Nježić.

Izrazila je veliko zadovoljstvo što je knjiga predstavljena u gradu u kojem je Dravić počela karijeru.

''Milena je zaista očaravajuća, i na sceni i na ekranu, ali i više od toga. Bila je zaista duboka i slojevita ličnost i ta njena slojevitost dolazila je do izražaja u svakom trenutku'', zaključila je Nježić.

Kopirati
Drag cursor here to close