"Povijest, politika, pop kultura"

Dragan Markovina u petak predstavlja novu knjigu u Mostaru

„Povijest, politika, popularna kultura“ zbirka je Markovininih eseja kojom se, u reprezentativnom izboru, nastoji prikazati što je sve napisano, snimljeno i izrečeno o prošlosti jugoslavenskog prostora
Kultura / Knjige | 11. 01. 2023. u 17:47 G.L. /Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Markovina, bh. i hrvatski povjesničar, publicist i novinar, ovog će petka u Mostaru predstaviti novu knjigu „Povijest, politika, popularna kultura“ objavljenu 2022. u nakladi Jesenski i Turk u Zagrebu.

Predstavljanje u knjižari "Ivo Andrić" 

Markovina će knjigu predstaviti u mostarskom klubu „Ivo Andrić“ 13. siječnja s početkom u 19 sati, a s njim će razgovor moderirati Nino Šarac.

„Povijest, politika, popularna kultura“ zbirka je Markovininih eseja kojom se, u reprezentativnom izboru, nastoji prikazati što je sve napisano, snimljeno i izrečeno o prošlosti jugoslavenskog prostora uz iznimne autorove uvide u neke od ključnih fenomena.

Foto: Jesenski i Turk / Naslovnica knjige 

Eseji o onome što smo čitali, slušali, gledali, živjeli 

Markovinina nova knjiga presjek je historiografije, politologije, dokumentarnih i igranih filmova i serija, predstava i književnosti koji se bave ovim prostorima, njihovim ljudima i pojavama, a donosi jednako ovdašnje kao i strane autore, te različite naraštaje intelektualnih, umjetničkih i znanstvenih emigranata, njegovali oni poetiku otpora ili podržavali vladajuće narative.

Kopirati
Drag cursor here to close