Biber03

Natječaj na kojemu će samo rijetki sudjelovati

Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku. Natječaj je otvoren do 10. 06. 2019.
Kultura / Knjige | 02. 04. 2019. u 12:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku je treći natječaj za kratku priču Biber. Rok za slanje priča je 10. 06. 2019. Prva dva natječaja Biber bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena.

Pored priča koje tematiziraju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumijevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, suosjećanjem sa drugima, hrabre priče koje se usuđuju da hodaju u "neprijateljskim" cipelama, priče koje pomjeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvjesniju, sigurniju i slobodniju budućnost za sve'', poručili su organizatori natječaja.

Pozvali su autorice i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku da im pošalju svoje priče.

Poziv se odnosi na afirmirane autorice i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali.

Najmanje dvadeset izabranih radova bit će objavljeno u višejezičnom zborniku. Natječaj je otvoren do 10. 06. 2019. Žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Shkelzen Maliqi.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade. Odluka žirija bit će objavljena do kraja listopada 2019. godine.

''Ovim natječajem želimo još i da doprinesemo kulturi prijevoda i objavljivanja autorica i autora iz najbližeg susjedstva i da podržimo angažirane autore da nastave da utječu na društvenu promjenu'', navode organizatori.

Natječaj organizira Biber tim u suradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

Više informacija o uvjetima natječaja i nagradama možete naći na Biberovoj stranici http://biber.nenasilje.org

Biber tim [email protected]

Kopirati
Drag cursor here to close