Dodijeljene nagrade

Nagrađene najbolje priče o osiguranju

Svečana dodjela nagrada je održana u petak u Sarajevu u prostorijama UNIQA osiguranja, a nagrade su uručili Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja, i Marko Divković, predsjednik Udruge BH novinari.
Gospodarstvo / Posao | 29. 03. 2019. u 13:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katarina Panić (blog), Maja Hadžić (Bussines magazin), Ermina Jalimam (Radio Federacije), Angela Cvitanović (BHT1) i Svjetlana Šurlan (Capital.ba) dobitnice su novinarskih nagrada u okviru natjecanja ''UNIQA Press Award'', raspisanog sa ciljem medijskog doprinosa informiranju o temi osiguranja i podizanju financijske pismenosti građana Bosne i Hercegovine.

UNIQA osiguranje, kao pokrovitelj, i BH novinari, kao organizator, proveli su natječaj za najbolje radove u pet natjecateljskih kategorija: u tisku, na portalu, na radiju, na TV-u i na blogu. Najtečaj je trajao od 15. studenog 2018. do 15. veljače 2019. i pravo sudjelovanja su imali svi novinari i blogeri iz BiH.

Foto: PR / Dodijela nagrada BH novinara i Uniqa Press Awarda

Svečana dodjela nagrada je održana u petak u Sarajevu u prostorijama UNIQA osiguranja, a nagrade su uručili Senada Olević, direktorica UNIQA osiguranja, i Marko Divković, predsjednik Udruge BH novinari.

U uvodnom obraćanju direktorica Olević naglasila je da je za iskorak u pogledu razvoja svijesti o osiguranju iznimno važna kontinuirana edukacija o važnosti osiguranja koja će obuhvatiti sve koristi i prednosti ugovaranja polise osiguranja kako za građane tako i za gospodarstvenike i na taj način pozitivno uticati na potražnju za osiguranjem.

Foto: PR / Dobitnica nagrade Uniqa Press Awarda

''Svjesni smo da je to dugoročan proces i da je to zadatak svih sudionika na tržištu, uključujući i medije za koje je osiguranje, nažalost, nedovoljno istražena oblast. Mali broj medijskih profesionalaca se bavi ovom tematikom, tako da su rijetki članci koji bi pružili visoko informativne i obrazovne sadržaje. Zbog nedovoljne informiranosti većina građana ne shvaća značaj osiguranja i zbog toga smatra da nema potrebu za osiguravajućim proizvodima. Vođeni time, prepoznali smo ovaj natječaj kao pozitivan i vrijedan našeg pokroviteljstva, koji je na našu radost podržao veliki broj medijskih profesionalaca, kroz edukativne radionice za medije i sudjelovanje na natječaju. Ovaj natječaj "kruna" je suradnje UNIQA osiguranja i medija, jedna viša razina doprinosa razvoju medija i njihovih profesionalnih kompetencija i kvaliteta'', rekla je Olević te zahvalila svim sudonicima natječaja i organizatoru, BH novinarima.

Foto: PR / Dobitnica nagrade Uniqa Press Awarda

Predsjednik BH novinara Marko Divković je rekao da mediji trebaju češće i studioznije izvještavati o temi osiguranja sa naglaskom na društvenu i ekonomsku korist koju građani mogu imati od zaštite imovine, vlastitog života ili drugih oblika ulaganja u poboljšanje standarda.

''Suradnja BH novinara i UNIQA osiguranja je jedan od načina na koji se može potaknuti zanimanje medija i građana za životne teme, one koje nas odmiču od dnevne politike i daju nove i bolje perspektive života u ovoj državi. Ovaj natječaj je važan i zbog doprinosa raznovrsnosti medijskih sadržaja i odmicanju od politčkih tema i crne kronike, koje su preplavile naše medije'', zaključio je Diković i posebno se zahvalio medijima na iskazanom zanimanju i prijavi radova na ovaj natječaj.

Foto: PR / Dobitnica nagrade Uniqa Press Awarda

Obraćajući se u ime dobitnika nagrada, Svjetlana Šurlan sa portala Capital.ba je navela da je ovaj način natjecanja između novinara dobar, jer se medijski radnici detaljnije posvete temama koje nisu na pravi način ispraćene u javnosti.

''Oblast osiguranja nedovoljno je približena građanima kao i koristi koje osiguranje nudi u svim segmentima. Ovo je naročito postalo vidljivo nakon poplava 2014. godine, od kada je samo djelimično povećana premija zbog čega je neophodno što više govoriti o prednostima osiguranja i kako bi građani postali svjesni da to nije trošak već ulaganje u budućnost'', rekla je Šurlan.

Foto: PR / Dobitnica nagrade Uniqa Press Awarda

Za natjecanju u okviru UNIQA Press Award prijavljeno je 38 autorkih radova objavljenih u 35 medija i blogova iz BiH. Ocjenjivački žiri u sastavu: Vildana Skorupan, marketing menadžer UNIQA osiguranja, Haris Kurić, PR manager Communis agencije, Enes Osmančević, profesor Filozofskog fakulteta u Tuzli i član žalbene komsije Vijeća za štampu i online medije u BiH, Marko Divković, predsjednik Udruge BH novinari, te Helena Mandić, pomoćnica direktora za emitiranje Regulatorne agencije za komunikacije imali su zadatak da odaberu najbolje.

Neki od kriterija koje su sudionici morali da zadovolje sa svojim tekstovima su: sveobuhvatnost i raznovrsnost u predstavljanju značaja svih vrsta i usluga osiguranja, analitički i istraživački pristup temi, poštivanje profesionalnih i etičkih standarda, korištenje više različitih izvora, kao i inovativnost i moderan stil pisanja, priopćeno je iz BH novinara.

Kopirati
Drag cursor here to close