Poznati i nepoznati

Mostar: Priče o dobrim ljudima predstavljene publici

Knjiga, kako joj sam naslov govori, sadrži priče o dobrim ljudima, a Račić je za ovu knjigu nagrađen novinarskom nagradom 'Srđan Aleksić'.
Kultura / Knjige | 07. 03. 2018. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pisac, novinar, političa Milan Račić pred mnogobrojnom publikom predstavio je u utorak navečer svoju knjigu 'Priče o dobrim ljudima'.

Knjiga, kako joj sam naslov govori, sadrži priče o dobrim ljudima, a Račić je za ovu knjigu nagrađen novinarskom nagradom 'Srđan Aleksić'.

"Knjiga 'Priče o dobrim ljudima' su priče o takvim ljudima od prije rata, a posebno o dobrim ljudima iz proteklog rata. O ljudima koji su pomagali druge i drugačije, od konzerve do spašavanja njihove glave.

Ali su to i priče o mladim, obrazovanim i sposobnim ljudima, ljudima koji jedini mogu promijeniti ovu razbucanu BiH kabanicu, koji mogu promijeniti raspolučeni svijet", kazao je za Bljesak.info uoči promocije autor spomenute knjige.

Knjiga sadrži priče o ljudima iz predratnog, pa ratnog perioda i na kraju su tu priče o mladim mostarskim, a nepoznatim ljudima. Riječ je tu o doktorima znanosti, glumcima, profesorima, policajcima, arhitektama, sportašima i drugima.

Prof.dr. Zoran Kalinić u recenziji knjige napisao je između ostaloga: "Milanove kolumne njegovih sjećanja o svom gradu osvježene snovima žive dalje, a energiju im daju komentari nostalgičnih Mostaraca sa svih strana svijeta. Milan se vratio svom gradu i sada s pravom očekuje da se grad vrati njemu".

Bogić Bogičević je rekao: "Mi često čujemo i često govorimo da se trebamo boriti za bolji život. Milan, u ovoj knjizi, govori o tome da se trebamo boriti za boljeg čovjeka, a samo dobar čovjek donosi bolji život".

Kao promotori knjige u mostarskom hotelu 'Bristol' pojavili su se Bogić Bogićević, Ibro Rahimić, Maja Šimić-Škutor i Amer Bahtijar, dok su u glazbenom dijelu programa nastupili članovi zbora Osnove škole Bijelo Polje.

Kopirati
Drag cursor here to close