Želite glumiti

Raspisana audicija za Dramski studio mladih

HNK Mostar poziva sve zainteresirane učenike, studente i mlade na audiciju za Dramski studio mladih
Kultura / Kazalište | 11. 11. 2022. u 14:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HNK Mostar poziva sve zainteresirane učenike, studente i mlade na audiciju za Dramski studio mladih koja će se održati u srijedu, 23. studenoga 2022. godine s početkom u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, Kneza Domagoja b.b.

Kandidati za audiciju trebaju pripremiti jednu recitaciju i jedan monolog.

Dramski studio mladih pokrenut je 2017. godine i riječ je o besplatnom edukacijskom programu koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti dramskog odgoja, namijenjen srednjoškolcima, studentima i mladima od 18 do 26 godina.

Rad u okviru radionica Dramskog studija, u trajanju od minimalno 90 minuta, odvijat će se u jednom terminu tjedno, a po potrebi bit će zakazani i dodatni termini, sukladno primarnom rasporedu proba i predstava HNK Mostar. Polaznici će osim dramskog odgoja postaviti i prezentaciju/predstavu koja će biti javno izvedena na pozornici HNK Mostar.

Prijave su otvorene do ponedjeljka, 21. studenoga 2022. godine, do 13 sati.
Za više informacija i prijavu posjetite web stranicu HNK Mostar (https://www.hnkmostar.ba/).

Sugestije za uspješnu pripremu audicije:
''Moći igrati stanje, odnos i situaciju. Moći mijenjati intenzitet govora, pokreta, geste i načine njegove izmjene. Imati intenzivno emocionalno doživljavanje pri interpretaciji. Kvalitetne osobine glasa i govora. Sudjelovanje cijelom osobnošću u interpretaciji. Dobra motorika i fizička spretnost. Ponašanje je spontano, držanje opušteno, a govor je tečan i logičan, prožet osjećajima i osobnim odnosom. Smisao za humor, improvizaciju i zajedničku, partnersku igru, osjećaj za mjeru…''

Kopirati
Drag cursor here to close