"Mačak u čizmama"

Premijera obnovljene predstave u Pozorištu lutaka u Mostaru

Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je jedan od najznačajnijih bugarskih lutkarskih umjetnika, Ivan Conev.
Kultura / Kazalište | 11. 05. 2023. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon završetka najvećeg dijela radova na obnovi i opremanju scene, u sklopu projekta ''Prostori koji pokreću'', dok još uvijek traju radovi na uređenju vanjskih prostora, Pozorište lutaka u Mostaru nastavlja sa radom.

U nedjelju, 14. svibnja u 11 sati održat će se premijera obnovljene predstave ''Mačak u čizmama'', u režiji poljske redateljke Elzbiete Eysimont. Scenograf, kostimograf i kreator lutaka je jedan od najznačajnijih bugarskih lutkarskih umjetnika, Ivan Conev.

Ovo je predstava koja je, u 22 godine svog igranja, postala zaštitni znak ove teatarske kuće, obišla mnoge zemlje i lutkarske festivale, osvojila mnoge nagrade i svuda gdje bi došla zasluživala je iskrene osmijehe dječije publike i burne aplauze odobravanja.

U ovoj obnovljenoj predstavi po prvi put će se mostarskoj najmlađoj publici i svim ljubiteljima lutkarstva, po prvi put u Pozorištu lutaka, u ulozi Princeze, predstaviti mlada akademska glumica Ena Husić, koja je veliko glumačko pojačanje i osvježenje ovog vitalnog ansambla. Uz nju u predstavi igraju i Diana Ondelj Maksumić, Serđo Radoš i Nedžad Maksumić.

Karte po cijeni od 5 KM mogu se rezervirati putem telefona 036 552 625 ili putem web stranice.

Kopirati
Drag cursor here to close