Raspored predstava

Pogledajte šta vas očekuje u ožujku u Narodnom pozorištu Mostar

Za sve koji nisu uspjeli doći do svojih ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave ''Perzeide'' autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj imaju priliku to učiniti za sljedeća reprizna izvođenja koja su na rasporedu, 14., 27. i 31. ožujka.
Kultura / Kazalište | 06. 03. 2023. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješne premijere predstave "Perzeide" autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj proteklog vikenda, na rasporedu Narodnog pozorišta Mostar, u petak, 10.03., je komedija ''Ne igraj na Engleze'' autora Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića s početkom u 20 sati.

Predstava na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednom od gorućih problema bh. društva – kockanju i ovisnosti o klađenju. Trojica najboljih prijatelja iz djetinjstva – Paun, Piksi i Bule – čekaju ishod jedne utakmice koja ih dijeli od željenog dobitka, a na koju su se sva trojica različito kladila. Od tog jednog rezultata njih trojica očekuju rješenje svih svojih problema. Drži ih zajednička ovisnost i iluzija kako jedan dobitak sve rješava, kako zadovoljstvo jednog dobitka poništava sva životna nezadovoljstva, kako taj jedan pogodak briše sve promašaje. U tom iščekivanju oni otkrivaju sve svoje strahove i nade, na vidjelo izlaze njihove mračne tajne, njihove nade i snovi o sreći ...

U predstavi igraju: Emir Spahić, Ivan Skoko i Emir Sejfić.

Zatim, za sve koji nisu uspjeli doći do svojih ulaznica za premijeru i prvu reprizu predstave ''Perzeide'' autorice Emine Kovačević, u režiji Karmen Obrdalj imaju priliku to učiniti za sljedeća reprizna izvođenja koja su na rasporedu, 14., 27. i 31. ožujka, s početkom u 20 sati. Narodno pozorište Mostar će 27. ožujak, Svjetski dan pozorišta, obilježiti upravo izvođenjem nove predstave te čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstave.

Predstava ''Perzeide'' bavi se kompleksnim problemom bračnog nasilja i nasilja nad ženama, kroz nježnu priču o ženskom prijateljstvu.

U predstavi igraju: Gordana Boban, Fatima Kazazić Obad i Saša Oručević.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i umirovljenike 5 KM.

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14:00 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije se mogu izvršiti na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar
.

Kopirati
Drag cursor here to close