Zajednički projekt

Vladimir otvara koncertnu sezonu u Travniku

Kultura / Glazba | 04. 05. 2022. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladimir Mićković i Adis Sirbubalo otvorit će u četvrtak 5. svibnja  u 20.00 prvu Koncertnu sezonu u Travniku u Rodnoj kući Ive Andrića, u Ex Pontu – mjestu susreta.

  / Vladimir Mićković i Adis Sirbubalo

Bit će ovo premijerno predstavljanje zajedničkog projekta dvojice muzičara, jednog rođenog u Mostaru i drugog rođenog u Foči.

Povezala ih je ljubav prema tradicionalnoj muzici a za svoj prvi zajednički album odabrali su sefardske pjesme i to one koje su pjevane u Dubrovniku, Solunu, Bitoli, Mostaru, Splitu i Sarajevu. Prvi album je snimljen u produkciji i izdanju sarajevskog Gramofona, a predstavljen je u Ljubljani, na festivalu Druga godba.

Nastup u Travniku bit će prvi koncertni nastup u duetu koji će u kamernoj atmosferi Ex ponta donijeti jedinstvenu izvedbu Vladimira Mićkovića u pratnju Adisa Sirbubala na harmonici.

Album Vladimir u čijem će repertoaru uživati travnička publika već je dobio odlične kritike i na međunarodnoj sceni. Vladimir je proglašen najboljim albumom objavljenim u prošloj godini u Bosni i Hercegovini po mišljenju muzičkih kritičara platforme za promociju suvremene muzike Beehype, a prošlog mjeseca dobio je izvrsnu recenziju u britanskom Songlinesu.

Koncert dua Vladimir prvi je u koncertnoj sezoni Travnika, a već naredni koncert je na programu 18. maja – duo Alkatmer. U junu su planirani nastupi makedonskog dua Dobrila & Dorian i solo koncert Zanina Berbića.

Kopirati
Drag cursor here to close