Ukrajina nije mogla biti domaćin

Velika Britanija će ponuditi 3000 ulaznica za Eurosong raseljenim Ukrajincima

''Kao i uvijek, stojimo uz ukrajinski narod i njihovu borbu za slobodu'', rekla je britanska ministrica kulture Lucy Frazer.
Kultura / Glazba | 25. 02. 2023. u 14:28 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Britanska vlada osigurat će tri tisuće ulaznica raseljenim Ukrajincima za ovogodišnju Pjesmu Eurovizije u Liverpoolu jer lanjska pobjednica Ukrajina nije mogla dobiti domaćinstvo festivala zbog ruske invazije počete prije godinu dana.

Vlada je također rekla da će osigurati deset milijuna funti (otprilike 11,2 milijuna eura) kako bi pomogla organizirati Eurosong u ime Ukrajine, koja je pobijedila na natjecanju 2022. i koja bi stoga trebala biti domaćin ove godine - navodi Hina.

''Današnja najava znači da će tisuće ulaznica biti ponuđeno onima koji su raseljeni zbog rata tako da mogu sudjelovati u događaju koji odaje počast njihovoj domovini, njihovoj kulturi i njihovoj glazbi'', rekla je britanska ministrica kulture Lucy Frazer.

''Kao i uvijek, stojimo uz ukrajinski narod i njihovu borbu za slobodu'', dodala je.

Sjeverni engleski grad Liverpool bit će domaćin Eurosonga 2023.

Velika Britanija je na prošlogodišnjem natjecanju završila druga.

Britanski javna radiotelevizija BBC će organizirati događaj, koji na televiziji u pravilu gleda gotovo 200 milijuna ljudi, a u Velikoj Britaniji zadnji put je održan 1998. Ukrajina se automatski kvalificirala za finale natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close