Unatoč ratu

Ukrajina već započinje pripreme za Eurosong

''Ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine od samog početka su uključeni u pripreme za Eurosong 2023. godine s ciljem da se osigura pogodna logistika i što je najvažnije sigurnost''.
Kultura / Glazba | 14. 06. 2022. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kijev počinje pripreme za naredni Eurosong koji bi trebalo biti održan u Ukrajini 2023. godine, priopćio je Kirilo Timošenko, zamjenik šefa kabineta Volodimira Zelenskog.

''Ukrajina već počinje pripreme za finale Eurosonga 2023. godine. Glavno pitanje za nas i za Europsku radiodifuznu uniju je sigurnost. Ministarstvo obrane i ministarstvo unutarnjih poslova Ukrajine od samog početka su uključeni u pripreme za Eurosong 2023. godine s ciljem da se osigura pogodna logistika i što je najvažnije sigurnost'', priopćio je Timošenko.

On je na svom Telegram kanalu naveo da se razmatraju različite lokacije za održavanje ove manifestacije, ali je dodao da u ovom trenutku ne može reći o kojim lokacijama je riječ, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Ukrajinska grupa Kalush Orchestar sa pjesmom Stefania pobjednik je ovogodišnje manifestacije.

Prema ukupnim rezultatima glasanja publike i žirija, predstavnici Ukrajine osvojili su 631 poen i pobijedili sa velikom razlikom u odnosu na drugoplasiranu Veliku Britaniju koja je dobila 466 glasova.

Prema pravilima Eurosonga sljedeće godine natjecanje bi trebalo biti održano u Ukrajini.

Kopirati
Drag cursor here to close