Najavljujemo

U Čapljini koncert ilahija i kasida i sevdaha

Kultura / Glazba | 04. 05. 2022. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / U Čapljini koncert ilahija i kasida i sevdaha

Udruženje građana "Ljiljan" organizira koncert ilahija i kasida i sevdaha. 

Koncert će biti održan u kino dvorani "Mogorjelo" u Čapljini u petak 6.5.2022. godine sa početkom u 19 sati, a gosti večeri bit će grupa "Rejjan" iz Sarajeva.

''Koncert grupe "Rejjan" organiziramo povodom obilježavanja bajramskih praznika i Dana džamija. Organizacijom i realizacijom koncerta želimo dati svoj doprinos kulturnom i vjerskom životu Bošnjaka Čapljine te na taj način nastaviti tradiciju koja traje već nekoliko godina'', poručili su organizatori.

O udruženju građana "Ljiljan"

Udruženje građana "Ljiljan" je kulturno - povijesno, odgojno - obrazovno, turističko, sportsko i humanitarno udruženje osnovano 2019.godine u Čapljini.

Udruženje je do sada uspješno realiziralo niz aktivnosti kulturnog, obrazovnog i humanitarnog karaktera

Njihov slogan je: ''Spajamo obale Neretve! Nudimo ruku prijateljstva!''

O grupi Rejjan: 

Grupa Rejjan egzistira već petnaest godina, a njihova kasida Ramazanska večer" jedan je od simbola ramazana u Bosni i Hercegovini. 

Grupu su osnovali studenati, većinom svršenici medresa iz različitih gradova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Turske u studentskom domu Nedžarići, 2006. godine.

Okupila ih je iskrena ljubav prema vjeri, Kur'anu i ljubav prema ilahijama i kasidama koje su odlučili pretočiti u riječi, stihove, tonove i melodije.

Kopirati
Drag cursor here to close