Hrvatska jazz senzacija u Čapljini

Trostruki dobitnik Porina – jazz sastav Black Coffee na Ljetu u Storiji

Nedavno se ekipi pridružila i nova pjevačica, Danijela Prpić i koncert u Storiji bit će prigoda predstaviti ovu damu raskošna glasa.
Kultura / Glazba | 16. 08. 2022. u 08:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati hrvatski jazz sastav Black Coffee ovoga četvrtka, 18. kolovoza od 21 sat, nastupa u Čapljini u sklopu Ljeta u Storiji. Bit će to prava poslastica za sve ljubitelje vrhunskoga jazza, ali i općenito vrhunske glazbe, jer Black Coffee, gdje god nastupa, izaziva pravu buru oduševljenja.

Nedavno se ekipi pridružila i nova pjevačica, Danijela Prpić i koncert u Storiji bit će prigoda predstaviti ovu damu raskošna glasa koja pak ističe da je iznimno sretna što može nastupati s legendama jazz scene u Hrvatskoj. U čapljinskoj jazz večeri Black Coffee predstavit će i svoj zadnji album ''Once Upon A Time'', koji sadrži jazz standarde i djela europske glazbene tradicije.

Foto: PR / Hrvatska jazz senzacija u Čapljini

Jedan od utemeljitelja sastava Renato Švorinić, basist, inače ravnatelj HNK Zadar i dugogodišnji član Festivalskog vijeća Mostarskog proljeća, kaže da je sretan što su ponovno nakon duljeg vremena u Hercegovini te obećava iznimnu večer i zabavu. Naime, Black Coffee niz je godina nastupao upravo na Mostarskom proljeću – Danima Matice hrvatske i samostalno i zajedno s Gibonnijem, Matijom Dedićem, Arsenom, Gabi Novak, Zdenkom Kovačiček, Tedijem Spalatom…

Uz Švorinića i novu pjevačicu Danijelu Prpić, okosnicu sastava čine i legendarni bubnjar Jadran Dučić – Čićo i pijanist Ivan Ivić. Inače, Švorinić je više puta nominiran za najboljeg basistu, a poznat je kao aranžer i producent više projekata u pop glazbi, dok je Jadran Dučić Čićo izdao nekoliko vlastitih projekata, a 2000. je nominiran za fusion glazbenika godine. Švorinić i Dučić nastupaju u raznim all star postavama i sviraju i s inozemnim glazbenicima kao što su Miles Griffith, George Makinto, Csaba Deseo, Tony Pancella, Beppi D'Amato, Primož Grašič i drugi.

Foto: PR / Hrvatska jazz senzacija u Čapljini

Black Coffee aktivno nastupa već tridesetak godina; 1996. im izlazi prvi nosač zvuka pod nazivom upravo – Black Coffee. Na albumu gostuju Oliver i Gibonni te glumac Božidar Alić. Za skladbu Night and day, u suradnji s Oliverom, grupa dobiva diskografsku nagradu Porin za najbolju jazz izvedbu. Godine  2004. album Krijanca osvaja čak dva Porina: za najbolju instrumentalnu izvedbu (skladba Tempera, izvođač: Black Coffee/Matija Dedić) i najbolju jazz izvedbu (skladba Oj more duboko).

Zato, u četvrtak nikako ne propustite ovu izvrsnu večer u Storiji u kojoj vas čeka mnogo više od jazza. Ulaz je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close