Breathe In. Breathe Out

Senka iz BiH i Carolos iz Kostarike snimili zajednički album

Njihova glazbena veza je nešto što je jako teško pronaći, posebno imajući u vidu činjenicu da su iz različitih zemalja i kultura.
Kultura / Glazba | 17. 10. 2022. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glazbenici Carlos Plaza Romero i Senka Hodžić nastupaju pod imenima Imágenes Mentales i Call Me Shadow. Njihov novi zajednički zajednički album "Breathe In. Breathe Out" objavljen je 16. listopada 2022. Album je napisan, snimljen i produciran od listopada 2021. do srpnja 2022. godine.

Video: Imágenes Mentales & Call Me Shadow - Careless Night

Carlos je iz Venezuele i živi u Kostariki više od 12 godina, a Senka živi u Bosni i Hercegovini.

''Priča o početku naše glazbene suradnje prilično je zanimljiva. Počelo je kad smo slučajno započeli komunicirati na Instagramu i shvatili da dijelimo sličan glazbeni ukus i utjecaje. Proces se počeo razvijati nakon što je Carlos osmislio instrumentalni dio za pjesmu koja će postati naš prvi zajednički singl, "Blurrin' the Lines", piše nam Senka i dodaje kako je ona zatim napisala tekst i vokalnu dionicu.

Proces se odvijao na sličan način i kod svih ostalih pjesama. Ono što je počelo kao ideja za suradnju na jednoj pjesmi, postalo je album od 10 pjesama, te su shvatili da je njihova glazbena veza nešto što je jako teško pronaći, posebno imajući u vidu činjenicu da su iz različitih zemalja i kultura.

''Proces pisanja i snimanja bio je čista magija od početka do kraja. Cijeli je album koncipiran kao neka vrsta metaforičkog glazbenog daha koji nudi niz raspoloženja, žanrova i impresija pretočenih u različite teme'', piše Senka.

Sažimajući utjecaje indie i synth popa do ambijentalnog, post-grunge i alternativnog rocka, album evocira glazbenu nostalgiju 80-tih i 90-tih godina putem suvremenih zvučnih horizonata. Koncept i tekstura albuma doimaju se poput filmske glazbe.

''Premošćujući ocean i sedam vremenskih zona, uspjeli smo stvoriti jedinstvenu osobnu, ali i zemljopisnu glazbenu vezu između Kostarike i Bosne i Hercegovine, i time pokazali da tisuće kilometara udaljenosti ništa ne znače. Uložili smo ogromnu energiju i kreativnost u ovaj projekt nadajući se da će ljudi koji slušaju našu glazbu uživati slušajući naš album onoliko koliko smo mi uživali stvarajući ga'', navodi Senka Hodžić.

Njihov projekt je glazbeni spoj Venecuele i Bosne i Hercegovine kakav se dosad nije dogodio.

Prvi singl "Blurrin' the Lines" emitiran je na radijskim i televizijskim stanicama u Kostariki, Bosni i Hercegovini i još nekim europskim zemljama. Drugi singl "Careless Night" zajedno sa videospotom objavljen je 9. listopada 2022. godine.

Video: Imágenes Mentales & Call Me Shadow - Blurrin

Carlos Plaza (Imágenes Mentales) je venezuelanski glazbenik, skladatelj i producent koji trenutno živi u Kostariki. Do sada je objavio 11 albuma i EP-a, a njegov posljednji samostalni album “Presagios” je po izlasku odabran kao jedno od “New and Notable” izdanja na Bandcampu 2021. godine.

Senka (Call Me Shadow) je bosanskohercegovačka kantautorica, a njen prvi samostalni singl “Time” objavljen je 2021. godine pod okriljem Muzičke produkcije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine.

U ovoj jedinstvenoj venezuelansko bosanskoj glazbenoj suradnji spojeni su utjecaji rocka, ambienta, techna, new wavea, post-punka, industriala i indie zvuka, koji u konačnici daju poseban, svjež i moćan zvuk.

Ovo je prvi put da Imágenes Mentales objavljuje album na engleskom jeziku, zahvaljujući čemu svoju glazbu ovoga puta donosi široj publici.

Kopirati
Drag cursor here to close