Kosača

Rođendanski koncert Hrvatske glazbe Mostar 6. lipnja

Na koncertu će se izvoditi djela dalmatinskih pjevača i kantautora.
Kultura / Glazba | 31. 05. 2023. u 12:04 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska glazba Mostar održat će rođendanski koncert pod nazivom ''Dalmacija u Mostaru'', 6. lipnja na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana kosače u Mostaru s početkom u 18, 30 sati.

Na koncertu će se izvoditi djela dalmatinskih pjevača i kantautora: Harija Rončevića, Vinka Coce, Vice Vukova, Zorice Kondže, Mate Miše Kovača, Olivera Dragojevića, Gibonnia i drugih. Dirigent će biti maestro Damir Bunoza. Kao solisti će nastupiti Josip Aničić, Ivan Sušac i Josipa Medić, a gosti koncerta bit će  Klapa Trebižat i Klapa Belcanto.

"Želimo zahvaliti našim sponzorima, a posebno Gradu Mostaru, kao i svim ljudima koji dolaze na naše koncerte te moramo naglasiti da nam je drago što je ih je nakon svakog koncerta sve više. Aktivni smo, radimo, pripremamo mnogo zanimljivih projekata, okupljamo mlade ljude i dajemo im priliku da kroz strukturirani način provode slobodno vrijeme, što je možemo slobodno reći i izazovno i pohvalno. Naši koncerti su uvijek besplatni, nikad se ne naplaćuje ulaz i ovo gledamo kao naš poklon građanima grada Mostara", priopćeno je iz Hrvatske glazbe Mostar.

Inače, Hrvatska glazba Mostar nastala je 17. svibnja 1889. godine i, zahvaljujući tomu, ima titulu jednog od najstarijih puhačkih orkestara u Bosni i Hercegovini. Prošlo je nešto više od 130 godina od kada je pri Narodnom pjevačkom društvu u Mostaru formirana i puhačka glazba. Od tada, do ovih dana, usprkos svim nedaćama, ratovima i drugim nepogodnostima, uspjela se održati. Hrvatska glazba Mostar broji 30 članova.

Kopirati
Drag cursor here to close