4 bh. grada

Rock škola Mostar uspješno realizirala projekt ''Mobilna Rock škola'' 2022.

Mladima svih uzrasta, od djece do odraslih, omogućeno je po prvi put muziciranje sa drugim mladim glazbenicima željnima timskog rada i razvijanja glazbenih vještina.
Kultura / Glazba | 28. 07. 2022. u 10:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U mjesecima lipnju i srpnju, Rock škola Mostar je realizirala projekt Mobilne Rock škole. ''Naši predavači putovali su u 4 bosanskohercegovačka grada – Vitez, Banja Luka, Gornji Vakuf-Uskoplje i Tomislavgrad - i održali trodnevne session band radionice'', kazali su iz Rock škole.

Mladima svih uzrasta, od djece do odraslih, omogućeno je po prvi put muziciranje sa drugim mladim glazbenicima željnima timskog rada i razvijanja glazbenih vještina. Mladi iz ovih lokalnih zajednica, kako početnici tako i oni iskusni, su svoje kreativno putovanje kroz autorski rad proputovali uz pomoć mentora iz Rock škole Mostar. Stvarali su svoje pjesme i dobili priliku snimiti demo verzije svojih prvih autorskih djela.

''Naši iskusni predavači su radili i sa već formiranim i iskusnim bendovima poput benda Deminutiv iz Banja Luke. Članovi benda su na inicijativu predavača uradili svoju prvu autorsku pjesmu''.

Nakon odrađenih radionica, polaznici su prezentirali naučeno na koncertima u Cafe bar Saloon '17 u Gornjem Vakufu-Uskoplju i Cafe baru Pauk u Tomislavgradu. Partneri koji su omogućili prostorije za održavanje radionica su Dom omladine u Banjoj Luci, Studio Spike u Vitezu, Cafe bar Saloon '17 u Gornjem Vakufu-Uskoplju te Kulturno-informativni centar KIC u Tomislavgradu.

Polaznici su izrazili oduševljenje ovim projektom, i želju za ponavljanjem istog pozitivnog iskustva koje su imali na radionicama sa predavačima Rock škole.

Mobilna Rock škola je jedan od projekata Rock škole Mostar, koji već četvrtu godinu nastoji mladima u BiH osigurati pristup neformalnom glazbenom obrazovanju i kulturnim aktivnostima te se kroz logističku i mentorsku podršku omogućava razvoj mladih talenata.

Kroz stvaranje bendova na radionicama u organizaciji tima predavača Mobilne Rock škole, mladim glazbenicima u gradovima diljem zemlje otvara se prostor za kreativni i timski rad te prilike za poznanstva i suradnju sa Rock školom Mostar. Prijateljstva i partnerstva lokalnih zajednica sa Rock školom Mostar, također su jedan od ciljeva ovog projekta.

Projekt je podržala Švedska agencija za međunarodni razvoj i suradnju.

Kopirati
Drag cursor here to close