PS B-Dance

Privode se kraju pripreme za prvi dječji mjuzikl u Mostaru

Kultura / Glazba | 06. 03. 2016. u 22:15 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plesni studio B-Dance iz Mostara, u suradnji s Osnovnom školom Ivana Gundulića i Osnovnom školom Cim, priprema prvi dječji mjuzikl u Mostaru koji će se izvesti u Lutkarskom Kazalištu 19. i 20. ožujka s početkom u 19 sati.

Dječji mjuzikl ''U potrazi za princezom'' autora Gordane Kolarik i Darka Ocvirka inovativan je kazališni komad koji se koristi u sklopu nastave glazbene kulture s ciljem da se kroz glazbeno-scenski izričaj djecu potiče na kreativnost i stvaralaštvo, oslobađa se njihov potencijal, ali ih se također udaljava s ulice, od televizora i računala, ukazuje im se na važnost živog vršnjačkog druženja, te im se razvoj osobnosti usmjerava u pozitivnom smjeru, ističu iz Plesnog studija B-Dance.

Dodaju kako žele povezati djecu iz različitih škola, razvijati njihove glazbene, plesne i glumačke sposobnosti kao i timski rad.

Ovaj jedinstven mjuzikl za djecu izvest će ansambl od trideset pjevača-glumaca-plesača osnovnoškolske dobi (učenici osnovne škole Ivan Gundulić i osnovne škole Cim) izabranih na audicijama, te plesači Plesnog studija B-Dance.

Voditelji projekta su Željka Zovko (glazbeni pedagog, koreograf i autor dječje popularne glazbe),
Goran Popović (voditelj dramske sekcije i režija), Boris Zovko (koreograf); Kristina Glavina (koreograf) i Igor Raguž (glazbeni producent).

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close