Treći album benda OSA

OSA: Zzzzzzzzzzz

Kultura / Glazba | 06. 12. 2022. u 23:01 Bljesak.info
OSA (One Step Away) - Zzzzzzzzzzz [2022

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stiže poklon za sve one koji su zaboravili očistiti čizmice – žestoki četveročlani bend OSA objavio je treći album „Zzzzzzzzzzz” prošaran energičnim ritmom, razigranim melodijama i oštrim lirskim potpisom.

Ubrzana ritam sekcija i melodične gitarske dionice skladno kontriraju slikovitim bujicama misli i krutom vokalu Zorana Piberčnika, stvarajući tako punokrvni punk rock dnevnik kroz dobre i loše dane, nepravde, ali i sitnice koje obogaćuju život.

Najavni singlovi „Kutak ljubavi”, „Sada je (naj)bolje” i „Stavi nas tamo ispod”  nagovijestili su tematsku širinu lirike koja, spojena s duplom dozom poletnih gitarskih riffova i užurbanim ritmom čini izdanje uz koje je teško ostati na mjestu.

OSA (One Step Away) - Zzzzzzzzzzz [2022]

Popis pjesama:
01. Stavi nas tamo ispod
02. Možda on samo tako
03. Dodir
04. La Marionette
05. Junfer-Pervertit
06. Dlakavi anđeli
07. Kutak ljubavi
08. Sada je najbolje
09. Ptica
10. Istina (Apfuken)
11. Naučio sam

Treći studijski album „Zzzzzzzzzzz”objavljen je za Dostavu Zvuka i broji jedanaest pjesama. Snimio ga je i producirao Dražen Gavrilović Gara (Podroom studio), a za mastering se pobrinuo Pavle Miholjević. Glazbu i aranžmane potpisuje cijeli bend, dok je tekstove napisao Zoran Piberčnik.

Album je dostupan na YouTubeu diskografa, Bandcamp stranici benda te se nalazi na svim streaming servisima.

OSA je čvrsto utaboreni član domaće alternativne scene koji ponosno nosi punk rock znamenje na svom reveru još od 2000. godine. Prvijenac „V šumi drjeva falidu” (2005.) bend je objavio u DIY maniri,  što im je brzo priskrbilo simpatije publike. Nakon nekoliko godina pauze, i s ponekom kadrovskom promjenom, objavili su drugi album „Ni grama srama” (2016.) koji ih je upisao u lineup brojnih domaćih i stranih festivala. Novim albumom ovaj osvježeni kvartet nastavlja braniti svoje glazbene boje i potvrđuju kako su spremni sustići sva buduća očekivanja.

OSA su Zoran Piberčnik (bas, vokal), Bojan Kurbanjev (gitara), Nino Rašidagić (gitara) i Marko Kuhar (bubnjevi).

OSA (One Step Away) je izvođač Dostave Zvuka.

www.facebook.com/OSAonestepawa

www.instagram.com/osa_punk

Kopirati
Drag cursor here to close