31.12.

Koncert MRS - Lude sedamdesete se vraćaju u Mostar

Ovaj ciklus upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok će se publika prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena.
Kultura / Glazba | 10. 12. 2018. u 13:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak 13.12. 2018 u Muzičkom centru Pavarotti sa početkom u 20:30 sati, Mostar Rock School će predstaviti drugi po redu programski koncert u sklopu školske 2018/2019 godine.

Ovo je već sada sedma školska godina od nastanka Rock škole Mostar.

Programski koncerti prezentiraju rezultate "Session bands" programa u sklopu kojeg polaznici obrađuju i kreiraju glazbu na zadate teme i u zadatom vremenskom okviru ili žanru. Iz kruga u krug stvaraju se nove bend formacije koje rade na novim zadacima, tako da svaki programski koncert donosi nešto novo. U sklopu jedne godine, škola predstavi pet tematskih koncerata koji predstavljaju rad i program škole, a kroz "Session bands" program formira se preko 50 bend formacija i isto toliko autorskih uradaka.

U četvrtak predstavljamo rezultate drugog tematskog 40-dnevnog ciklusa u kojem će sudjelovati 74 izvođača i autora. Formirano je 14 bendova klasičnih formacija, a zadata tema je 70's.

Ovaj ciklus upravo ima za cilj prenijeti na mlade polaznike Rock škole energiju početka razvoja moderne glazbe, dok će se publika prisjetiti izvrsnih melodičnih kreacija tog vremena. Izvodit će se i obrade hitova nastalih u tom vremenskom periodu, ali i autorska djela. Najbolji autorski uradak/izvedba bit će nagrađen snimanjem u DK studiju Rock škole, tako da koncert ima i kompetitivni aspekt.

Jezgrene aktivnosti Rock škole podržava Kraljevina Ambasade Norveške, SIDA - Ambasada Švedske u Sarajevu, USAID-ov Program podrške marginaliziranim grupama i Grad Mostar.

Ulaz je slobodan.  

Kopirati
Drag cursor here to close