Concordia i Mir

Dođite, uživajte: Double koncert klapa u Međugorju

Najavljen je koncert klapa "CONCORDIA" i "MIR" iz Međugorja za nedjelju 28. travnja 2019. godine u Međugorju u dvorani Ivana Pavla II (žuta dvorana) s početkom u 19:30 sati.
Kultura / Glazba | 25. 04. 2019. u 20:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najavljen je koncert klapa "CONCORDIA" i "MIR" iz Međugorja za nedjelju 28. travnja 2019. godine u Međugorju u dvorani Ivana Pavla II (žuta dvorana) s početkom u 19:30 sati. 

Muška klapa "Concordia" i ženska klapa "Mir" nastale su rujna 2016. godine na inicijativu župnika fra Marinka Šakote. Glazbena voditeljica klapa je prof. Monija Jarak Mikulić.

Video: Čija je ono divojka, Šijavica - Klapa Concordia

Klape njeguju duhovne klapske obrade kao i tradicionalne dalmatinske klapske pjesme, ali i klapske obrade popularne glazbe. Do današnjeg dana ostvarili su mnogo rezultata u našoj državi i inozemstvu.

Klape su imale zapažen nastup  na koncertu u čast fra Didaka Buntića  21. studenog 2018. godine u koncertnoj dvorani  Vatroslava Lisinskog u Zagrebu.

Video: Klapa MIR iz Međugorja - Moj dida

Klapa "Concordia" ostvaruje izvrstan nastup  u svima nam poznatoj emisiji Mostovi kultura - Lijepom našom u Ljubuškom.  Na 17.  međunarodnom festivalu  klapa na Perastu u Crnoj gori klapa "Mir"  osvaja PRVU NAGRADU publike pod nazivom " Povelja kasada".

Kroz cijelu godinu slave svete mise, nastupaju na Božićnim, Uskrsnim i Korizmenim koncertima kao i raznim promocijama, klapskim susretima i sl .  

GOSTI na koncertu su klapa HERCEG iz Čitluka pod vodstvom prof. Dragana Filipovića  te klapa STUDENAC iz Kruševa pod vodstvom prof Karla Milićevića. 

Voditeljica glazbeno-kulturne manifestacije je Sanja Pehar, a ulaz na koncert je slobodan.

Kopirati
Drag cursor here to close