''This Has Gotta Stop''

Eric Clapton novim singlom kritizira covid mjere

Tvrdnje da su cjepiva protiv covida-19 sigurna nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje sada ima.
Kultura / Glazba | 29. 08. 2021. u 12:40 Bljesak.info
Eric Clapton - This Has Gotta Stop (Official Music Video)

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Eric Clapton objavio je novu pjesmu imena ‘This Has Gotta Stop’ ('Ovo mora stati') u kojoj se čini da gitaristička legenda izražava svoje frustracije odgovorom vlasti na pandemiju koronavirusa.

Slavni rocker proteklih se mjeseci javno usprotivio restriktivnim mjerama uvedenima zbog koronavirusa te cijepljenju. U prosincu prošle godine je s Vanom Morrisonom snimio pjesmu „Stand and Deliver“, jednu od mnogih pjesama koju je taj poznati sjevernoirski kantautor napisao protiv 'lockdowna'.

Nova Claptonova pjesma „This Has Gotta Stop“ popraćena je animiranim spotom koji je od petka pogledan više od 650 tisuća puta, a koji prikazuje ljude hipnotizirane medijima i prosvjednike s natpisima poput „Sloboda“.

„Ovo mora stati. Ne mogu više podnijeti ove gluposti. Prevršilo je mjeru“, pjeva 76-godišnji glazbenik u refrenu nove pjesme.

Clapton je ranije kritizirao cjepiva protiv covida-19, nakon svog iskustva cijepljenja AstraZenecom za koje je rekao da je rezultiralo „katastrofalnim“ posljedicama po njegovo zdravlje.

Nakon prve doze glazbenik je „odmah imao teške reakcije koje su trajale deset dana“, objavio je u svibnju.

Nakon druge doze „njegove ruke i stopala bile su smrznute, umrtvljene ili goruće i više-manje neupotrebljive dva tjedna“.

„Strahovao sam da više nikad neću svirati gitaru“, rekao je tada, prenosi Hina.

Tvrdnje da su cjepiva protiv covida-19 sigurna nazvao je „propagandom“, dodavši da je teško šutjeti o toj temi sa znanjem koje sada ima.

Clapton je u srpnju odbio svirati koncerte na lokacijama koje su od publike tražile potvrdu o cijepljenju, tvrdeći da je to diskriminacija.

Kopirati
Drag cursor here to close