Kultna grupa

Bombaj Štampa za Bljesak o diskografskoj pauzi i albumu kojeg snima u Mostaru

Bombaj Štampa u Mostaru je počela raditi na četvrtom albumu u Mostaru.
Kultura / Glazba | 27. 11. 2018. u 13:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nismo htjeli da snimamo album dok ne dođemo u studio kao što je ovaj. Za novi album ćemo snimit između 10 do 14 pjesama'', reko je Nedim Babović iz grupe Bombaj Štampa.

Naime, kultna bosansko-hercegovačka grupa Bombaj Štampa u Mostaru je počela raditi na četvrtom albumu. Grupa album snima nakon osam godina diskografske pauze u MC Pavarotti.

 

Pauzi osim potrage za studijom kumovale su i privatne obaveze članova grupe.

Kako su nam rekli članovi benda album bi trebao biti završen u mjesecu svibnju iduće godine, a uskoro će grupa ''izbaciti'' singl.

Foto: Bljesak.info / Branko Đurić

Već su zakazali nekoliko koncerta po regiji, a rado bi održali koncert i pred mostarskom publikom. Kažu da su u kontaktu s organizatorima Mostar Summer Festa, ali da dogovor o koncertu još nije pao.

Hitovima kao što su ''Bolje letim sam'', ''Mrak i ja'','' Jogging kroz Alipašino polje'', Bombaj Štampa osvaja publiku na muzičkoj sceni ovih prostora, još od davne 1983. godine. Posljednji, treći po redu studijski album „Neka DJ odmah dole CJ“ objavljen 2010. godine, donosi nove hitove kao sto su: ''Nedim'', ''Vriska'', ''Truba'' i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close