Mostarsko ljeto

Vjetar u leđa mladima: Otvorena Prosvjetina likovna kolonija

Sabina Malo, član Upravnog odbora SPKD Prosvjeta ističe da je Mostar prepun mladih talentiranih umjetnika koji nisu imali priliku da se dokažu.
Kultura / Flash | 26. 06. 2021. u 12:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Srpskog prosvjetno-kulturnog društva (SPKD) Prosvjeta Mostar, a u okviru “Mostarskog ljeta”, danas je u Centru za kulturu otvorena likovna kolonija koja će u narednih pet dana okupiti mlade neafirmirane mostarske umjetnike.

Sabina Malo, član Upravnog odbora SPKD Prosvjeta  ističe da je Mostar prepun mladih talentiranih umjetnika koji nisu imali priliku da se dokažu. 

“Sada već tradicionalna Prosvjetina likovna kolonija pruža im priliku da srazmjene svoja znanja i iskustva, dajući im vjetar u leđa organiziranjem završne izložbe koja se priređuje nakon petodnevnog druženja”, ističe Maslo.

Foto: PR / Otvorena Prosvjetina likova kolonija

Prosvjetin cilj, je prema riječima sekretara SPKD  Prosvjeta Gorana Kosanića,  ujediniti mladu pokretačku snagu kulture grada Mostara,  koji će pokazati svoja individualna umjeća na zajedničkoj izložbi koja će, po završetku kolonije,  biti priređena u galeriji Ćorovića kuće.

Prosvjetina kolonija je likovni događaj koji se održava od 2012. godine, a dio je programa kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto” od njenog oživljavanja 2016.

Foto: PR / Otvorena Prosvjetina likova kolonija

Mostarsko ljeto se nastavlja večeras promocijom  časopisa za kulturno i historijsko naslijeđe “Hercegovina” br 19, koju organizuje  Muzej Hercegovine Mostar u  spomen kući Džemala Bijedića u 20:30 sati. 

Kopirati
Drag cursor here to close