Stolačka tarča

U petak je Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta Stoca, u petak, 18. svibnja u 16 počet će dvodnevna manifestacija Stolačka tarča.
Kultura / Flash | 16. 05. 2018. u 13:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Ovako je bilo 2016. godine

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz središta Stoca, u petak, 18. svibnja u 16 počet će dvodnevna manifestacija Stolačka tarča.

Svečano otvorenje Stolačke tarče održat će se nakon mimohoda na Starom gradu s početkom u 16:30 sati.

Četvrti srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča''održati će se 18. i 19. svibnja na starom Vidoškom gradu iznad Stoca. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac.

Za ovogodišnju manifestaciju najavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku.

Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenekhungarica u 17 sati, nakon kojeg slijede stalni gosti stolačke Tarče plesna skupina Kontea.

U 19:30 sati, oba dana, održat će se bitke za Vidoški grad. U petak je to Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule. Nakon bitki, oba dana, u 20:30 sati bit će upriličen Vatreni show, a nakon toga nastup DJ-a. Početak programa u subotu je u 17 sati.

Planirane su i različite radionice. Tako će posjetitelji Tarče oba dana imati priliku prisustvovati radionicama keramike, mačevanja te streličarstva.

Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus.

Organizatori ističu kako je cilj ''Stolačke tarče'' oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.

Kopirati
Drag cursor here to close