Sljedećeg tjedna

Tropletovi dani kulture završavaju koncertom u Mostaru

Za srijedu, 15. studenoga, predviđen je koncert duhovne glazbe crkvenih bendova/mladih zborova u kripti franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.
Kultura / Flash | 10. 11. 2017. u 15:35 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tropletovi dani kulture 2017., koji su započeli 21. listopada molitvenim pohodom na kraljevski grad Bobovac, završavaju se s nekoliko zanimljivih događanja.

U ponedjeljak, 13. studenoga, u Maloj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, u 19 sati bit će priređena književna večer na kojoj će biti predstavljen Zbornik izabranih literarnih radova ovogodišnjeg Tropletova natječaja za učenike osnovnih i srednjih škola te dodjela pohvalnica i nagrada najuspješnijim autorima.

Teme ovogodišnjeg natječaja bile su "Nedjelja je duši lijek, naš je biljeg i naš stijeg" za osnovne škole, a za srednje škole "Nedjelja je himna civilizacije ljubavi".

Zbornik sadrži četrdesetak izabranih literarnih radova učenika te predgovor i pogovor koji su napisali priznati znanstvenici i književnici, prof. dr. sc. Antun Lučić i doc. dr. sc. Marko Tokić, članovi prosudbenog povjerenstva. Nagrađenim učenicima dodijelit će se prigodne nagrade i pohvalnice te će imati prigodu i pročitati svoje uradke.

U Maloj galeriji Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u utorak, 14. studenoga, u 19 sati, održat će se dobrotvorna izložba likovnih uradaka na temu "Dijete – raj u raju" mladih i darovitih umjetnika iz Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića iz Mostara. Cjelokupan prihod od prodaje likovnih djela ide za liječenje male Ane Rite Puljić.

Za srijedu, 15. studenoga, predviđen je koncert duhovne glazbe crkvenih bendova/mladih zborova u kripti franjevačke crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru. Na koncertu će sudjelovati petnaestak mladih crkvenih glazbenih sastava iz Mostara i okolice. Koncert će započeti u 19 sati, u kripti crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru.

U subotu, 18. studenoga, u 19.45 sati, nakon procesije ulicama grada i molitve pred spomen križem u Vukovarskoj ulici, Tropletova mladež će na Humu ponad Mostara, ispod Jubilejskog križa, upaliti 26 baklji u znak sjećanja na 26 godina od žrtve Vukovara i uspostave Hrvatske zajednice Herceg Bosna.

Kopirati
Drag cursor here to close