Sara Art Fair 2015

Sve je spremno za prvi sajam umjetnosti u BiH

Kultura / Flash | 11. 05. 2015. u 10:36 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom svibnja u Sarajevu će biti održan sajam umjetnosti "Sara Art Fair 2015", a namjera je ohrabriti i potaknuti razvoj likovne umjetnosti te dolaskom umjetnika, galerista i ostalih ljudi iz oblasti umjetnosti ovaj grad učiniti zanimljivim poštovateljima umjetnosti i kulture.

U okviru tog događaja publika će uživati u klasičnoj i suvremenoj likovnoj umjetnosti, performansama, bit će održana i predavanja, a publika će imati priliku vidjeti likovna djela nekih od najpoznatijih umjetnika današnjice.

Direktor "Sara Art Fair 2015" Borjan Čamo kazao je Feni da će to biti prvi sajam umjetnosti u BiH, a osim iz BiH najavljeni su i umjetnici iz Turske, Danske, Albanije, Austrije, Slovenije.

Mišljenja je da su sajmovi takve vrste budućnost umjetnosti i globalni trend, a ovim sajmom Sarajevo će postati dio grupe gradova poput Pariza, Singapura, Londona, Atene koji već imaju značajne sajmove umjetnosti.

''Sarajevo ima sve uvjete da na jednom mjestu okupi regionalne i internacionalne galerije i na jednom mjestu ih prezentira galeristima, kolekcionarima, kustosima'', kazao je.

Čamo je mišljenja da se u našoj državi ne vodi dovoljno računa o umjetnicima, a skup ovakve vrste okarakterizirao je kao način da umjetnici sami stvore sebi priliku za prezentaciju i prodaju svojih djela.

Osim organizacije sajma jednom godišnje "Sara Art Fair" ima za cilj promociju i internacionalizaciju bh. umjetnosti i kulture tijekom cijele godine.
Sajam umjetnosti "Sara Art Fair" bit će upriličen od 21. do 25. svibnja u Umjetničkoj galeriji BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close