Predstavljen projekt

Srpski kulturni prostor pred Ivanićem

Ivanić primio delegaciju Narodnog slobodarskog pokreta iz Srbije
Kultura / Flash | 04. 07. 2018. u 15:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je delegaciju Narodnog slobodarskog pokreta u kojoj su bili predsjednik Miroslav Parović, generalni tajnik Marko Teslić i predsjednik Ekonomskog vijeća Narodnog slobodarskog pokreta Slobodan Tešić, peiopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U srdačnom razgovoru sugovornici su istaknuli značaj dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Srbije, posebno imajući u vidu ulogu Srbije kao države garanta Daytonskog mirovnog sporazuma. Pored potrebnih ekonomskih i infrastrukturnih projekata između dviju država, posebno je apostrofiran značaj kulturne i identitetske politike preko koje se na najefikasniji način štiti interes srpskog naroda.

Gosti iz Srbije su članu Predsjedništva BiH Ivaniću predočili svoj politički projekt, Srpski kulturni prostor, koji predstavlјa ideju da se za čitav prostor Balkana na kojem su živjeli i danas žive pripadnici srpskog naroda vodi jedinstvena kulturna politika kako bi se na taj način sačuvalo civilizacijsko naslјeđe srpskog naroda.

Sugovornici su ocijenili da je ovo posebno važno imajući u vidu da se srpska kultura i civilizacijsko naslјeđe sa zapadne strane Drine ne nalaze samo na teritoriji Republike Srpske i da bi bilo neodgovorno zanemariti sve ono što je stvoreno na ukupnoj teritoriji Bosne i Hercegovine.

Takođe, zajednički je naglašeno da je dužnost i obveza svih srpskih političara da predano rade na unapređenju Republike Srpske i zaštiti njenih interesa u skladu s Daytonskim mirovnim sporazumom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close