Višegrad

Ostali u čudu: Cijepao drva i otkrio natpis u drvetu

''Za osam desetljeća života mi se ovo nije dogodilo. Ovo je neko predskazanje i ima neku simboliku, vjerujem u to''
Kultura / Flash | 17. 01. 2020. u 17:48 Bljesak.info
Čudan natpis na bukovom drvetu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Angled Marić iz višegradskog naselja Ban Polje bio je iznenađen kad je cijepajući drva u jednom komadu otkrio neka čudna slova i brojeve. Brzo je rascjepao i drugi dio drveta i iznenađenje je bilo još veće. Na rascijepanoj polovini bio je nastavak čudnog natpisa.

"Puče ćok kao ledenica po sredini, pade na snijeg i vidim nešto na njemu piše. Slova i brojevi. Bi mi čudno. Rascijepim drugi ono isto, kao da su slova urađena pirografijom ili ugrijanom žicom. Raspoznaju se i brojevi 85. Bilo je zanimljivo i sačuvah to", kaže Marić, prenosi BN.

Njagova majka Dana, koja je prešla osamdesetu godinu, kaže da se ovako nešto njoj i njenima nikad nije dogodilo i za to ima svoje objašnjenje.

"Za osam desetljeća života mi se ovo nije dogodilo. Ovo je neko predskazanje i ima neku simboliku, vjerujem u to. Ovo ću lijepo da prelakiram i čuvam u kući", kaže starica držeći komad bukovog drveta s natpisom.

Inženjer šumarstva Rajko Nikitović ocjenjuje da je to normala pojava i da su natpis na drvetu dok je još bilo mlado napisali čobani s tim što su ga prethodno otesali.

"Ništa neobično jer najvjerojatnije da je na stablu dok je bilo mlado neki čobanim vertikalno napisao ova slova i brojeve koji su njemu nešto značili. To je urađeno na otesanom stablu a kasnije je to sa strane zaraslo i tako je i sačuvano", kaže Nikitović.

Kako god, pred kuću Marićevih u Višegradu svaki dan dolaze susjedi i prijatelji da vide čudo u bukovom drvetu.

Kopirati
Drag cursor here to close