Neovisna platforma

Obilježena prva godišnjica rada Centra ADA Mostar

Kultura / Flash | 22. 04. 2016. u 18:04 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar obilježio je danas prigodnim programom prvu godisnjicu svoga rada.

Naime, nakon tri godine aktivnosti, u travnju prošle godine Centar ADA je i fomalno uspostavljen i djeluje u okviru Agencije lokalne demokracije Mostar. Centar svojim djelovanjem nastoji biti neovisna platforma za dijalog gdje su arhitektura i umjetnost sredstva komuniciranja.

''Večeras želimo zaključiti prvu godinu rada na način da retrospektivno prikažemo šta smo to uspjeli uraditi u proteklom razdoblju te da to svoje zadovoljstvo podijelimo s onima koji su nam dali punu podršku u realizaciji svih projekata'', kazala je kustosica Centra Senade Demirović-Habibija.

Govoreći o onome što Centar ADA radi, ona je istaknula kako se može reći da je to djelovanje "odozdo prema gore", u smislu da se najviše radi s djecom te da se organiziraju kreativne radionice uglavnom iz oblasti znanosti o gradu, o shvaćanju prostora, ponašanju u tom prostoru ..

''Radi se s mladima tako što se opet kroz temu o shvaćanju grada pokušava kreirati dijalog. U svim svojim projektima uključujemo i djecu i omladinu i starije ljude s područja cijelog grada tako da tih barijera nema i upravo je to ono što je najbitnije istaknuti da arhitektura i umjetnost mogu pomjerati neke granice, mogu brisati te granice i mogu to da urade na jedan kreativan način, odnosno da pomognu građanstvu da stvori diskurs, da razvije dijalog, a to je ono definitivno što našem društvu nedostaje'', kazala je u izjavi za Fenu kustosica Demirović- Habibija.

U sklopu obilježavanja godišnjice, Cantar ADA će u suradnji s projektnim studiom "Normal arhitektura" iz Sarajeva organizirati i radionicu "Prostor i ja" - „Ja i prostor“ iz programa "Djeca, arhitektura i dizajn".

Radionica je namijenjena djeci uzrasta od 8 do 15 godina, a održati će se u subotu, 23. travnja, u Centru za kulturu Mostar od 11 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close