Svečanost

Mostar: Nova poštanska marka u čast Milivoju Uzelcu

Kultura / Flash | 24. 07. 2017. u 06:09 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta Mostar je pred Hrvatskim domom Herceg Stjepan Kosača upriličila predstavljanje nove poštanske marke povodom 120 obljetnice rođenja i 40 obljetnice smrti istaknutog likovnog umjetnika Milivoja Uzelca.

Milivoj Uzelac (Mostar, 1897. - Cotignac, 1977.) istaknuti slikar, grafičar, ilustrator jedan je od najznačajnijih predstavnika hrvatske moderne.

Njegova djela koja je darovao rodnome gradu, a koja su danas dijelom fundusa Galerije Kraljica Katarina Kosača neprocjenjiva su baština koja odiše snagom njegovog stvaralačkog duha.

Predstavljanjem nove poštanske marke HP Mostar, zatvorena je izložba djela Milivoja Uzelca koja je u proteklom razdoblju bila slobodna za razgledanje u galeriji 'Rondo' u sklopu Kosače.

Ovom prigodom direktor HP Mostar Mate Rupčić uručio je dar, pano s izdanjem poštanske marke, koji je u ime H.D. 'Herceg Stjepan Kosača' primila Ana Marija Dedić. Marku su predstavile Danijela Brkić i Željka Šaravanja, a događaj su glazbom uveličali mladi glazbenici iz Glazbene škole Brotnjo: Maro Bulić, Lara Jurešić, Magdalena Lovrić, Ana Pehar i Tea Šakota.

Ovo izdanje u poštanskom prometu se nalazi od 23. srpnja 2017., a može se kupiti jednostavno, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, i online putem web shopa epostshop.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close