PRO-Budućnost

Mirovni kamp za mlade u Mostaru

Kultura / Flash | 07. 07. 2016. u 14:29 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirovni kamp za mlade održat će se od 8. do 15. srpnja u Duhovno-obrazovnom centru "Emaus" u Potocima kod Mostara, u sklopu projekta PRO-Budućnost.

Navedeni mirovni kamp je sedmodnevni program neformalnog obrazovanja o komunikaciji, važnosti izgradnje mira, transformaciji konflikta i suočavanja sa prošlošću. Prvi dio kampa je usmjeren na stjecanje znanja o komunikaciji, procesima u oblasti izgradnje mira, dok drugi dio za cilj ima potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u procesima izgradnje održivog i dugoročnog mira u Bosni i Hercegovini.

Kampu će prisustvovati preko 50 mladih, te profesora i predavača iz 21 bh. općine. Programom su, osim ranije navedenih aktivnosti, predviđeni i posjeta vodopadu Kravice, javno govorenje bivših logoraša, te odlazak na predstavu "Ajmo na fuka", nastalu u koprodukciji mostarskog Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta.

Voditelji radionica u okviru kampa bit će Vahidin Omanović i Mevludin Rahmanović iz Centra za izgradnju mira Sanski Most, Ljuljeta Goranci-Brkić i Nebojša Šavija-Vlaha iz Nansen dijalog centra Sarajevo, te Snježana Filipović i Tanja Damjanović iz organizacije Intereduca Brčko.

PRO-Budućnost je četverogodišnji projekt Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), čiji je cilj izgradnja pomirenja i povjerenja među građanima svih etničkih grupa u BiH, a koji se temelji na pretpostavci da izgradnja trajnog mira počinje otvaranjem iskrenog dijaloga te razumijevanjem druge strane.

Projekt implementira CRS u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close