Natjecanje u Njemačkoj

KUD Mokro najbolji čuvar baštine

U konkurenciji društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, KUD "Mokro" iz Širokog Brijega osvojio je nagradu najbolje folklorne skupine...
Kultura / Flash | 23. 10. 2018. u 10:05 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U njemačkom gradu Filderstadtu održan je 6. međunarodni susret čuvara hrvatske etno baštine na kojem je nastupilo 17 folklornih skupina iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Švicarske.

U konkurenciji društava iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, KUD "Mokro" iz Širokog Brijega osvojio je nagradu najbolje folklorne skupine, a najljepšom djevojkom u narodnoj nošnji proglašena je članica "Mokrog" Iva Matijević.

''Ove nagrade su nam još jedan poticaj da ustrajemo na očuvanju bogate kulturne baštine Hrvata Bosne i Hercegovine'', istaknula je voditeljica KUD-a "Mokro" Ana Ćeškić.


U ime Generalnog konzulata Stuttgart, folkloraše je pozdravio konzul savjetnik u Generalnom konzulatu RH Ivan Bulaja, istaknuvši važnost ovakvih događanja i zadovoljstvo brojem okupljenih Hrvata svih generacija u Filderstadtu.

Na susretu, kojeg već tradicionalno organizira Folklorno društvo "Ruža" iz Filderstadta, okupilo se više od tisuću folkloraša, tamburaša i njihovih prijatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close