Kovilja

Dragi Šestić: Marina glazba razbija sve klišeje

Kultura / Flash | 06. 03. 2016. u 14:00 t.s

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih dana u studiju mostarskog Pavarotti centra traje snimanje novog studijskog albuma Sanela Marića – Mare, pod nazivom ''Kovilje''. Rad na tom albumu doveo je do suradnje dva Mostarca i dva vrhunska umjetnika, kantautora Mare i čovjeka koji je doveo sevdah u vrh World Music scene, Dragog Šestića. Šestić je producent novog Marinog studijskog albuma i priznaje kako mu rad na tako posebnom albumu poput ''Kovilja'' daje prostor za eksperiment.

Za Maru je prvi put čuo preko zajedničkog prijatelja, režisera i fotografa Amira Grabusa, koji je Dragom Šestiću dao Marin čuveni album ''VasDuh''. Dragi priznaje kako je bio iznenađen Marinim orginalnim glazbenim pristupom.

''Bilo je očigledno da se radi o velikom talentu koji može ostaviti dublji trag na našoj sceni'', prisjeća se Šestić.

Mara je kontaktirao Dragog Šestića početkom osmog mjeseca prošle godine s ponudom da bude producent na njegovom novom albumu. Šestiću je bilo normalno da prihvati takvu ponudu obzirom da se, kako kaže, radi o vrlo orginalnom autoru koji njemu kao producentu daje prostor za eksperiment.

''Marina glazba razbija sve forme ustanovljenih klišeja: - strofa, refren, strofa, refren, solo, strofa, refren...'', smatra Dragi te dodaje kako se ''radi o jednoj slobodnoj formi koja daje velike mogućnosti za aranžmane i produkcijski eksperiment, što predstavlja u istu ruku i izazov i užitak.''

6 dan u studiju...

6 dan...

Posted by MARA on Sunday, 6 March 2016


Snimanje ''Kovilja'' je u tijeku, a atmosfera je fenomalna, otkriva Šestić te dodaje kako ekipa koja radi na albumu uživa u svakom danu snimanja i svakoj snimljenoj pjesmi.

''Kao producentu albuma teško mi je izdvojiti omiljenu pjesmu. Svaka pjesma koja se nađe na albumu ima svoj razlog postojanja i bitan je dio koncepta albuma.'', kaže Šestić.

U planu je da album izađe na području čitave regije. Šestić smatra kako Mara ima vjernu publiku te da će novi studijski album imati poklonike među ljudima koji cijene poeziju i urbani zvuk.

Kopirati
Drag cursor here to close