Podcast ''Sredinom''

Oni koji šire bh. tradiciju: Odlučili smo biti dio kulture a ne dio estrade

''Sevdah je u jezičkom i glazbenom smislu prepun materijala za koji bi šteta bilo da ostane u vremenu starih doajena i da se tu završi''.
Kultura / Flash | 08. 02. 2023. u 18:11 M.L. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gosti 39. izdanja podcasta ''Sredinom'' bili su članovi benda Divanhana Neven Tunjić i Selma Droce.

''Naši odnosi u bendu, u društvu i kakvi smo ko ljudi i kako se pozicioniramo u svijetu, mislim da je sve jedna velika zavrzlama'', kaže Neven Tunjić. 

A upravo njihov najnoviji album nosi taj naziv - Zavrzlama. Dobio je brojne prestižne europske i svjetske nagrade i priznanja.

Neven kaže da je sve to ''splet sretnih okolnosti ali i dugogodišnjeg usmjeravanja''.

Kako su uspjeli napraviti tako dobar album u vremenu kad se albumi ne izdaju baš često, je li teško širiti sevdah u moru novih glazbenih žanrova i pravaca, zašto je bitno biti autentičan i ne slijediti slijepo trendove, da li imamo jednu od nastarijih tradicionalnih pjesama u Europi i kako se neke naše sevdalinke bave šekspirijanskim problemima – Selma i Neven su između ostalog govorili u podcastu ''Sredinom''.

''Naši koncerti su misija da prezentiramo našu tradiciju svijetu. Nije to samo širenje tradionalne pjesme, nego osjećaja koji sevdah predstavlja. Pokušavamo ljude okupljati oko lijepe ideje i osjećaja'', rekao je Neven, a Selma se nadovezuje: 

''Sevdah je u jezičkom i glazbenom smislu prepun materijala za koji bi šteta bilo da ostane u vremenu starih doajena i da se tu završi''.

Zato ovaj bend ima misiju, a to je kao što i njihov hashtag kaže #sirimosevdah.

Video: SREDINOM #39 | Divanhana
Kopirati
Drag cursor here to close