Prirodno dobro

Čović otvorio turističku sezonu u Vjetrenici

Kultura / Flash | 03. 05. 2016. u 15:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, u svojstvu visokog pokrovitelja, otvorio turističku sezonu u špilji Vjetrenica i biospeleološki muzej Vjetrenica.

U pozdravnom govoru, hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine naglasio je kako je špilja Vjetrenica vrlo vrijedno prirodno dobro, za čije je neometane gospodarsko-turističke aktivnosti potrebna pomoć svih razina vlasti. Špilja Vjetrenica prva je u svijetu po bioraznolikosti, te je neophodno sve učiniti kako bi se to bogatstvo i zaštitilo.

Ovaj iznimno rijedak prirodni dragulj kandidiran je za UNESCO-ov popis prirodne baštine, te će se u narednom razdoblju aktivno raditi da se taj status što prije i ostvari, istaknuo je Čović.

Čović je, zajedno s prvim potpredsjednikom Vlade Republike Hrvatske Tomislavom Karamarkom, otvorio i prvi biospeleološki muzej u regiji. Na otvorenju je naglašeno kako se javila potreba za otvarenjem muzeja zbog bogate povijesti istraživanja, kao i bogatog biospeleološkog nalazišta.

Otvorenjem ovog muzeja očitovala se suradnja biospeleološkog saveza Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Otvorenju turističke sezone u špilji Vjetrenica i biospeleološkog muzeja Vjetrenica nazočilo je i visoko izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske, predvođeno prvim potpredsjednikom Vlade Tomislavom Karamarkom, te su nazočni bili i ministar kulture Zlatko Hasanbegović, kao i ministar turizma Anton Kliman, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close