Galerija TAU

Čapljina: Otvorena 14. samostalna izložba slika fra Bože Radoša

Kultura / Flash | 05. 04. 2017. u 06:59 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U povodu 100. godina župe svetog Franje Asiškog u Čapljini i 30. godina slikarskog stvaralaštva fra Bože Radoša, u galeriji ”Tau” otvorena je izložba pod nazivom ”Umjetnikova duša u akriliku”.

Od prve samostalne izložbe ”Akvareli fra Bože Radoša” u Franjevačkog galeriji u Širokom Brijegu (1993.), započeo je fra Božin umjetnički ”Put za snom”. Iste te godine u prosincu je predstavljen i u hotelu kralja Tomislava u Tomislavgradu.

''Koliko je fra Bože vješto počeo kraljevati bojama i kistom pokazale su izložbe koje su se počele nizati jedna za drugom. Likovni i ini kritičari su isticali ono nešto ”obećavajuće” što će ovaj fratar iznjedriti iz svoje samo samoće'', istaknuto je prilikom otvaranja izložbe.

Poručeno je i kako je ovaj čapljinski franjevac iznjedrio 2003. godine majstorska djela na kojima prikazuje mučeništvo hercegovačkih franjevaca tijekom II svjetskog rata i poraća, a godina 2015. ”Čarolija fratrovih boja” iznjedrila je sliku ”Put spasenja”, a koje su našle svoje mjesto u crkvi svetog Franje Asiškog u Čapljini.

Inače, vrijedno je napomenuti kako se radi o četrnaestoj samostalnoj izložbi ovog samoukog umjetnika.

Izložba je otvorena do 3. svibnja.

Kopirati
Drag cursor here to close