HP Mostar

''Božić 2017. i Nova godina'' na poštanskim markama

Prigodne marke HP Mostar ''Božić 2017. i Nova godina''
Kultura / Flash | 01. 12. 2017. u 12:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu.

''Radosnu vijest o rođenju Božjega Sina u božićnoj noći pastirima donose anđeli koji su Božji glasnici i koji su prvi vidjeli Dijete Isusa. Bog se, prema kršćanskom vjerovanju, rodio u betlehemskoj štalici od Djevice Marije i pod očinskom zaštitom svetoga Josipa. S proslavom Božića, koji kršćani slave 25. prosinca, od davnina su vezane mnoge tradicije. Jedna od najpopularnijih je ukrašavanje božićnog drvca raznim ukrasima, dok se na sami vrh postavlja anđeo ili zvijezda repatica. Dan Isusova rođenja prvi kršćani smatrali su i početkom nove godine'', navedeno je u priopćenju HP Mostar.

Dizajnersko rješenje izdanja ''Božić 2017. i Nova godina'' potpisuje Manlio Napoli, a marke se u poštanskom prometu nalaze od 1. prosinca 2017. Tiskane su u arku te kao samoljepive marke u roli i pakirane u prigodne kutije od po 100 komada maraka.

Ovo izdanje, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, mogu se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba

  / Radosnu vijest o rođenju Božjega Sina u božićnoj noći pastirima donose anđeli koji su Božji glasnici i koji su prvi vidjeli Dijete Isusa.







Kopirati
Drag cursor here to close