Bijenale

BiH ide u Veneciju

Kultura / Flash | 20. 12. 2016. u 14:22 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vijeće ministara BiH prihvatilo je prijedlog Ministarstva civilnih poslova za sudjelovanje Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu suvremene umjetnosti 2017. godine.

Ministarstvo civilnih poslova, putem Ministarstva vanjskih poslova BiH, uputit će hitno pismo interesa upravi Venecijanskog bijenala te iskazati interes za sudjelovanje BiH 2017. godine.

Organizator projekta i komesar izložbe za Venecijansko bijenale 2017. godinu bit će Muzej suvremene umjetnosti Republike Srpske i direktor dr. Sarita Vujković.

Bosnu i Hercegovinu će predstavljati umjetnik Radenko Milak s projektom „Univerzitet katastrofe“, realiziran u suradnji s Romanom Uranjekom, a za kustosa paviljona predložen je ugledni švicarski kustos Hans Urlich Obrist.

Sredstva u iznosu 180.000 KM za zakup prostora radi sudjelovanja Bosne i Hercegovine na Venecijanskom bijenalu bit će osigurana iz proračuna institucija BiH za 2017. godinu, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radenko Milak rođen je 1980. godine u Travniku, a radi na Sveučilištu za poslovne studije u Banja Luci.

Nakon studija na akademijama u Banja Luci i Beogradu, radove je uglavnom predstavljao u Parizu, Munchenu, Keolnu, Bernu i Beču na grupnim i samostalnim izložbama, te međunarodnim sajmovima umjetnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close