Književna večer

Mostarsko ljeto: S Karahasanom o Mostaru izdaleka

'Mostarsko ljeto' nastavlja sa svojim programom već u srijedu u institutu 'Yunus Emre' gdje će biti upriličena izložba štićenika Centra 'Los Rosales' s početkom u 19 sati.
Kultura / Flash | 27. 06. 2018. u 07:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru 'Mostarskog ljeta', a u organizaciji Narodne biblioteke održana je književna večer sa Dževadom Karahasanom. Događaj je održan u Centru za kulturu pred velikim brojem posjetitelja.

"Moj prijedlog je bio da se ova književna večer održi pod nazivom 'Anatomija tuge - Mostar izdaleka', jer sam svojevremeno napisao pripovjetku pod naslovom 'Anatomija tuge'. Tom pripovjetkom otvaram knjigu 'Izvještaj iz tamnog vilajeta', dok čitavu pripovjetku pripovijeda Emiliano Montecchi.

On je Mostarac, sin talijanskog partizana i jugoslavenske partizanke koji je 1992. otišao u Piacenzu gdje je tugovao za Sarajevom i Mostarom. Centralni dio pripovjetke je upravo govor o Mostaru iz mog djetinjstva i mladosti", kazao je za Bljesak.info Karahasan.

Književnu večer je moderirala Anisa Husnić, a na samom početku svim prisutnim, te književniku Karahasanu na dolasku se zahvalio direktor Narodne biblioteke Rasim Prguda. U glazbenom dijelu večeri nastupio je Mustafa Šantić.

"U spomenutoj pripovjetki se govori o Mostaru kojeg se ja sjećam, ne tugujem za njim, ali ga volim. Kroz druženje sa prisutnima, pročitana su dva odlomka iz romana 'Šahrijarov prsten' i 'Što pepeo priča'. Intimno, u sebi ovu književnu večer sam posvetio dragom pokojnom prijatelju, sjajnom glumcu Toniju Peharu", zaključio je u izjavi Karahasan.

'Mostarsko ljeto' nastavlja sa svojim programom već u srijedu u institutu 'Yunus Emre' gdje će biti upriličena izložba štićenika Centra 'Los Rosales' s početkom u 19 sati. Osim štićenika tog centra, u glazbenom dijelu nastupit će i nekoliko gostiju.

Kopirati
Drag cursor here to close