Vrijedi pogledati

Filmska poslastica: Tom Hanks u filmu Čovjek zvan Otto

Gubitak supruge svaki dan mu sve više smanjuje volju za životom, no, dolazak jedne živopisne mlade obitelji u susjedstvo preokrenut će stvari u drugom smjeru.
Kultura / Film TV | 01. 02. 2023. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Imate li i vi u susjedstvu osobu koja je stalno namrgođena i uvijek postavlja svoja pravila? Bez obzira na odgovor, sljedećih dana svakako stiže jedna takva u domaća kina.

Naime, čitateljska i kino publika napokon će imati priliku pogledati film Čovjek zvan Otto ekranizaciju hvaljene bestseler novele New York Timesa 'Čovjek zvan Ove' popularnog švedskog autora Fredrika Backmana, prenosi Journal

3 milijuna kopija

Navedena knjiga prodana je u više od 3 milijuna kopija te ne čudi činjenica da Backman ima puno obožavatelja u Hrvatskoj, za što su zaslužna i ostala njegova djela.

Prema dosadašnjim komentarima publike u sklopu odabira glumca za uloga Otta, izgleda kako je ostvaren pun pogodak.

Dvostruki oskarovac Tom Hanks preuzeo je zadatak utjeloviti zahtjevnu ulogu gunđala koji svoje dane krati provođenjem reda i pravila u svojem susjedstvu – od recikliranja pa sve do parkiranja.

Gubitak supruge svaki dan mu sve više smanjuje volju za životom, no, dolazak jedne živopisne mlade obitelji u susjedstvo preokrenut će stvari u drugom smjeru.

Veoma upečatljiv dojam ostavila i je osebujna Mariana Treviño (Club the Cuervos) koja je utjelovila novopečenu Ottovu susjedu Marisol. Svakako treba spomenuti i ostatak glumačke postave koju čine Rachel Keller (Fargo, Legion, Tokyo Vice) i Manuel Garcia-Rulfo (Sedmorica veličanstvenih,The Lincoln Lawyer).

Visoka očekivanja 

Scenarij je, prema knjizi Čovjek zvan Ove, napisao David Magee koji je već s filmovima Pijev život i San za životom J.M. Barrieja stekao nominacije za Oscara. S druge strane, redatelj filma je Marc Forster koji je najpoznatiji po filmovima Monster’s Ball, Finding Neverland, Quantum of Solace i World War Z.

Video: ČOVJEK ZVAN OTTO - trailer - od 2. veljače samo u kinima

Čitateljska publika ima visoka očekivanja od ovog filma s obzirom na popularnost novele koja je nasmijala i rasplakala milijune diljem svijeta. Također, tu je i hvaljena švedska ekranizacija En man som heter Ove s kojom je već upoznata filmska publika.

Međutim, film se od sredine siječnja prikazuje u američki kinima i kritike su i više nego pozitivne. S ocjenama 7.6 na IMDB-u te 69% Tomatometer i 97% Audience score na stranici Rotten Tomatoes zadovoljio je i najzahtjevnije kritičare s jednom riječju – neodoljivo.

Kopirati
Drag cursor here to close