Vivian umire...

Tvorac filma otkrio: Sudbina 'Zgodne žene' je trebala biti drugačija

Vivian je trebala umrijeti od posljedica predoziranja. Originalni je scenarij čak bio poslan i na festival Sundance a film je dobio pohvale jer je zadirao u 'uvijek popularne' teme kao što su novac, seksualnost i prostitucija
Kultura / Film TV | 10. 05. 2018. u 09:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Producent i nekadašnji čelni čovjek Disney studija Jeffrey Katzenber (67) koji je 1990. sudjelovao u snimanju romantične komedije 'Zgodna žena' imao je, kako sada tvrdi, potpuno drugačiji plan o tome kako bi se radnja filma trebala odvijati.

Lik holivudske prostitutke Vivian Ward koju glumi Julia Roberts (50), a u koju se zaljubi bogati biznismen Edward Lewis kojeg je utjelovio Richard Gere (68), osvojio je kritičare i publiku, ali sudbina filma u originalnom scenariju nije bila ni blizu romantiziranoj bajci.

Producent Katzenber otkrio je prije dva dana za američki Daily Mail kako sretan kraj isprva uopće nije bio u planu, a romantična se komedija vrlo lako mogla pretvoriti u tragičnu dramu. Film je naime prvotno zamišljen kao mračna drama o prostituciji u Los Angelesu, a Vivien je trebala biti ovisnica.

Video: Vivian je trebala umrijeti


Film Zgodna žena se prema početnoj ideji trebao zvati 'Tri tisuće' (po svoti novca koju je Edward trebao isplatiti Vivian na kraju njihovog druženja), a raspravljalo se i o tome da bi Vivian koju je odglumila Roberts na kraju filma trebala umrijeti od predoziranja.

''Istina je, Vivian je trebala umrijeti od droge. Originalni je scenarij čak bio poslan i na filmski festival Sundance a film je dobio pohvale jer je zadirao u uvijek popularne teme kao što su novac, seksualnost i prostitucija'', ispričao je Katzenberg i dodao kako je redatelj Gary Marshall (81) srećom, bio dovoljno mudar da iznese ideju koja je sve promijenila.

''Marshall je rekao da bismo trebali izmijeniti cijeli koncept jer ljudi žele bajku i sretne završetke. Stvarno mi je drago danas što smo ga poslušali'', zaključio je Katzenber.

Film je zaradio 460 milijuna dolara (oko 2,8 milijardu kuna), a glavna glumica Roberts osvojila je Zlatni globus i bila nominirana za Oscara.

Video: Pretty Woman

Među glumicama koje su producenti razmatrali za ulogu Vivian bile su Sandra Bullock, Meg Ryan, Sarah Jessica Parker, Kristin Davis pa čak i Madonna.

Ulogu Edwarda koja je Gerea proslavila je inače odbio Sylvester Stallone, a među glumcima koji su se za nju natjecali bili su i John Travolta, Christopher Reeve, Denzel Washington i Daniel Day-Lewis. Čak je i Richard Gere u početku mislio da je 'lik Edwarda užasno dosadan'.

''Bio je to mali, smiješan scenarij'', rekao je tada Gere.

Kopirati
Drag cursor here to close