Starac i može

Svojedobno najplaćeniji glumac Hollywooda danas slavi 65. rođendan

Serija "Slučajni partneri", skupa sa Cybill Shepherd, značila je planetarni uspjeh za tada 30-godišnjeg Willisa. Tri godine kasnije postao je simbolom jednog od hollywodskih junaka, jer se pojavio više nego uspješni akcijski triler "Umri muški".
Kultura / Film TV | 19. 03. 2020. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Belathée Photography  / Dva braka, lijepe supruge i pet prekrsnih kćeri

U trenucima kataklizmi najtraženiji su superheroji, često nam govore mnogobrojni filmovi. Jedan od onih koji mogu spasiti čovječanstvo je zasigurno i njujorški policajac John McClane, koji se, doduše, u konkurenciji Supermana i Spideramana više koncentrira na spašavanje Amerike.

U kultnoj ulozi Johna McClanea iz serijala filmova "Umri muški" nastupa Bruce Willis, a upravo danas ovaj američki glumac proslavlja 65. rođendan.

Bruce Walter Willis  rođen je 19. ožujka 1955. godine u njemačkom mjestu Idar-Oberstein, blizu Triera, od oca Amerikanca i majke Njemice. Tata David se kao američki vojnik zagledao u mladu domaću curu Marlene i na koncu su se njih dvoje malo više zaigrali...

Bruce Willis svih ovih godina rado dolazi u Idar-Oberstein, a najčešće privatnim avionom slijeće u najbližu zračnu luku.

"Osjećam da sam ovdje na svome. Posjećujem svoju rodnu kuću, razumijem njemački, ali ono po čemu sam ponajviše Nijemac je moja ćelava glava", kaže Willis za Bild.

U Ameriku je obitelj odselila kad su mu bile dvije godine. Sve do svoje 15. godine Bruce Willis je zamuckivao pa je kao terapiju odabrao nastupe u školskome teatru.

Foto: United Archiv / Rafinery29 / Bruce Willis jedan je od glumaca koji simboliziraju akcione filmove

Od djeteta koje muca do filmske zvijezde

Kad je imao 20 godina, otkrili su ga neki producenti reklamnih spotova.

Serija "Slučajni partneri", skupa sa Cybill Shepherd, značila je planetarni uspjeh za tada 30-godišnjeg Willisa. Prva epizoda serije prikazana je 3. ožujka 1985. godine.

Tri godine kasnije postao je simbolom jednog od hollywodskih junaka, jer se pojavio više nego uspješni akcijski triler "Umri muški".

Sve to dovelo ga je u poziciju najbolje plaćenog glumca. S 40 godina života Bruce Willis zarađivao je 40 milijuna dolara po filmu.

Za ovog glumca kažu kako je privatno veliki džentlmen, obiteljski čovjek i muškarac svjestan svoje pozicije i ugleda, ali i odgovornosti. Pokazuje kako se najugodnije osjeća u trapericama i jednostavnim pamučnim majicama, koje idu uz trenirano tijelo.

Willis ima pet kćeri (5, 7, 26, 28, 31godina) i ponekad zna izjaviti kako mu očito neće uspjeti napraviti i sina.

Ovaj glumac voli i zapjevati (debitantski album "The Return of Bruno"), a sam kreira vlastita odijela koje za njega šije "Charvet" u Parizu. Cijena prava sitnica - 7.000 eura.

Bruce Willis je ljevoruk, a po pitanju ćelavosti, zna se počesto našaliti ("Imam ja kosu! Ali ja ne želim imati problema zbog nje").

Životna filozofija: Svakodnevno morate uz osmijeh zagrliti smrt. Tada ćete shvatiti da je svaki dan dar.

Životni moto: Uživajte u svakom trenutku!

Kad je postao otac, svijet mu se promijenio

Bruce Willis često zna kazati kako je u trenutku kad je prvi put postao otac, shvatio koliko su svi problemi smiješni i nevažni.

Kaže kako je novac u životu važan, ali samo ukoliko ga nemaš. Kad dođeš u poziciju da možeš plaćati svoje račune, novac čovjeku postaje manje važan.

"Ne mogu potrošiti sve ono što sam zaradio! Ranije sam sve kupovao što bi mi došlo pod ruku, danas tražim jednostavnost", kaže Bruce Willis.

Willis je prvi brak imao s kolegicom Demi Moore, ali nakon vrlo burne veze na koncu su se definitivno razišli.

Kad je upoznao Emmu Heming, zaključio je kako se radi o ženi njegovih snova. Tada je s 58. godina ponovno postao otac. Nakon kćerkice Mabel (7), došla je i Evelyn (5). Par i dalje sretno i uspješno živi, baveći se svatko svojim poslovima.

Glumac ne krije kako voli popiti dobru votku s tonikom, obožava probrana crvena vina i nastoji njegovati muška prijateljstva, pogotovo u sadašnjoj životnoj dobi.

Reklo bi se, muškarac starinskog kova, koji se nikad nije prestajao boriti, svjestan koliko svaki dan može izmijeniti sve ono što je dotad bilo...

Video: Bruce Willis | TOP 10 BEST MOVIES
Kopirati
Drag cursor here to close