Mukotrpne pripreme

Stiže film o Marilyn Monroe, a odabir glavne glumice će vas iznenaditi

Glumica koja tumači slavnu ikonu izjavila da su pripreme bile mukotrpne
Kultura / Film TV | 26. 01. 2021. u 12:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi biografski film o nezaboravnoj Marilyn Monroe temeljen je na knjizi Blonde Joyce Carol Oates iz 2000. Pokušaji produkcije tog filma imaju već dugu povijest: najavljuje se još od 2010., kada je za naslovnu ulogu odabrana Naomi Watts, no snimanje je odgođeno, zatim je 2014. uloga pripala Jessici Chastain, no ni tada se ništa nije dogodilo, da bi 2019. snimanje napokon krenulo, a čast da utjelovi Marilyn pripala je dosad relativno nepoznatoj Ani de Armas.

Ana de Armas dosad je zapaženije uloge ostvarila kao holografska djevojka Ryana Goslinga u Blade Runner 2049 i u filmu Knives Out, no vjerojatno je u široj javnosti najpoznatija kao odnedavno bivša djevojka Bena Afflecka. No, s ulogom Marilyn u filmu koji će se ove godine emitirati na Netflixu, a u kojem glumi uz Adriena Brodyja i Bobbyja Cannavalea, Ani de Armas nesumnjivo slijedi svjetska slava, piše Elle.hr

Ana de Armas, rodom Kubanka, dosta se namučila kako bi što uvjerljivije utjelovila Marilyn koje obožavaju generacije i koja je bila tako jedinstvena u svakom pogledu: glasom, stasom, glumom i ponašanjem.

Njezin prepoznatljiv šaputavi, uzdišući govor rezultat je vježbi kojima se trudila popraviti i prikriti mucanje iz djetinjstva, a Ani je trebalo devet mukotrpnih mjeseci govornih vježbi kako bi ga savladala.

Snimanje ju je navelo na razmišljanje o ženama u filmskoj industriji tog vremena i kako se situacija zapravo do danas nije značajno promijenila, te je istaknula da je bez podrške obitelji i bliskih osoba nemoguće izdržati i uspjeti. A da se radi o inovativnoj interpretaciji dala nam je zaključiti autorica knjige prema kojoj je film snimljen. Oduševljena je režijom Andrewa Dominika i glumom Ane de Armas, te je otkrila da se radi o feminističkoj prezentaciji ikone, što jedva čekamo vidjeti.

Kopirati
Drag cursor here to close