U raljama filmskih studija

Spider-Man se vraća pod Marvelovu kapu

Čini se kako je u cijeloj ovoj priči ipak popustio Sony.
Kultura / Film TV | 27. 09. 2019. u 18:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tvrtke Sony Pictures i Marvel stavile su svoja neslaganja po strani kako bi se lik Spider-Mana mogao vratiti u Marvelov filmski univerzum.

Ljetos je najšokantniji razvod na sceni bio onaj između Sony Picturesa i Marvela koji su se posvađali oko novca pa je Sony, koji drži prava na filmskog Spider-Mana, odlučio pokupiti svoju igračku i otići kući.

No, Marvel i njegov matični Disney ipak su popularno društvo u kojemu svi žele biti pa je netko na kraju ipak pružio ruku pomirenja i sinoć je dogovoreno da će Spider-Man ostati u Marvelovom filmskom univerzumu.

Marvel Studios i njegov vođa Kevin Feige producirat će treći Spider-Man film za 2021. godinu, Tom Holland ostaje glavni glumac, a Spider-Man će se uz to pojaviti u još jednom filmu Marvelovog univerzuma (nije rečeno u kojemu).

Čini se kako je u cijeloj ovoj priči ipak popustio Sony. Naime, dogovoreni su novi uvjeti u podjeli zarade, pri čemu Marvel/Disney dobiva 25% profita od budućeg filma, znatno više nego prije. Prava na prodaju mercha ostaju kod Disneya i zarada od toga ide isključivo toj firmi.

Dakle, u životu Spider-Mana neće biti velikih promjena, barem ne na poslovnom planu, prenosi Net.hr. Ovo također znači da će se sljedeći film izravno nastaviti na Spider-Man: Far From Home i njegov prilično velik cliffhanger.

Kopirati
Drag cursor here to close