Ko će pisati našu historiju

Sjećanje na žrtve Holokausta filmom u Mostaru

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta: komemoracija i film “Ko će pisati našu historiju” u Mostaru i online, besplatan program.
Kultura / Film TV | 25. 01. 2022. u 15:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, u četvrtak, 27. siječnja bit će održan poseban filmski program, u kinima i online putem platforme Ondemand.kinomeetingpoint.ba. Cijeli program je besplatan. Ove godine filmski program se održava u Sarajevu i u Mostaru.

Naime, u četvrtak, 27. siječnja u 19 sati u kinu Cineplexx u Mostaru bit će prikazan video centralne komemorativne akademije, nakon koje će uslijediti projekcija dugometražnog dokumentarnog filma “Ko će pisati našu historiju” (2018) s Joan Allen, trostruko nominiranom za Oscara i dobitnikom Oscara Adrienom Brodyjem.

Program povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta u četvrtak, 27. siječnja će biti dostupan i online, besplatno na Ondemand.kinomeetingpoint.ba.

Program će biti dostupan od 12 sati do ponoći u Bosni i Hercegovini i regiji – Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Kosovu i Sjevernoj Makedoniji.

“Ko će pisati našu historiju” (SAD, 2018) Roberte Grossman je 90-minutni dokumentarni film o Emanuelu Ringelblumu i Oyneg Shabes arhivi, tajnoj arhivi koju je Ringelblum kreirao i kojom je dokumentiran život u Varšavskom getu. Film je zasnovan na istoimenoj knjizi historičara Samuela Kassowa.

Kopirati
Drag cursor here to close