Još jedna

Nagrada 'filmski dragulj' za Prirodni odabir

'Prirodni odabir' dosad je nagrađivan širom svijeta i selektiran na preko 70 internacionalnih festivala među kojima su renomirani svjetski festivali animiranog ali i igranog filma...
Kultura / Film TV | 20. 12. 2021. u 10:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Animatorica Aleta Rajič osvojila je dvanaestu po redu nagradu za svoj animirani uradak 'Prirodni odabir', ovoga puta na Link Internacionalnom Film Festivalu u Velikoj Britaniji u kategoriji za najbolji kratki animirani film uz laskavi epitet 'filmskog dragulja'.

'Prirodni odabir' dosad je nagrađivan širom svijeta i selektiran na preko 70 internacionalnih festivala među kojima su renomirani svjetski festivali animiranog ali i igranog filma poput najpoznatijeg festivala animiranog filma u Francuskoj - Annecy Film Festival, Animasyros u Grčkoj, Animafest u Zagrebu, Monstra u Portugalu, Pula Film Festival itd., a svoju filmsku premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu 2019. u kategoriji za najbolji kratki film.

Autorica ističe da nagradu dijeli sa svojim filmskim timom koji čine: Sanja Rajič Banjac, Jurinko Rajič, Rajna Rajič, Vjeran Šalamon, Juraj Sremec i Helena Magda Šalamon.

Film je nastao u produkciji Studija Neum te koprodukciji sa Zagreb filmom, uz financijsku podršku Fondacije za kinematografiju BiH i HAVC-a (Hrvatskog audio-vizualnog centra).

Kopirati
Drag cursor here to close